dinsdag, april 30, 2024
HomeNBAHartenstein en de Knicks verslaan Boston

Hartenstein en de Knicks verslaan Boston

De New York Knicks en Isaiah Hartenstein hebben gewonnen van het beste team van de NBA, de Boston Celtics. De play-off race in het Westen blijft spannend

De New York Knicks en Isaiah Hartenstein hebben een belangrijke zege geboekt in de play-off race van de NBA. Donderdag (plaatselijke tijd) versloegen de Knicks de Boston Celtics met 118:109 (69:48) op de weg, waardoor New York de eerste thuisnederlaag leed tegen de beste ploeg van de NBA na 13 thuisoverwinningen op rij.

De Knicks blijven derde in het oosten, maar hebben na hun derde opeenvolgende overwinning slechts één overwinning minder dan de als tweede geplaatste Milwaukee Bucks voor zich.

De Knicks trokken weg met een 17-0 run aan het einde van het tweede kwart en leidden bij vlagen met 31 punten. Het maakte niet uit dat de bezoekers de laatste periode met 18:38 verloren. De beste Knicks-scorer was Jalen Brunson met 39 punten. Hartenstein droeg elf punten, 13 rebounds en zes assists bij aan de overwinning

Het blijft spannend in het Westen

De Golden State Warriors hebben de Los Angeles Lakers voorlopig van de negende plaats verdrongen met een 100:92 (49:46) uitoverwinning tegen de Portland Trail Blazers in het Westen, waar beide ploegen elkaar momenteel treffen in de voorselectie voor de play-offs. De bezoekers draaiden de wedstrijd om met een 11:0 run in de laatste minuten, waarbij superster Stephen Curry de Warriors aanvoerde met 22 punten, acht assists en zeven rebounds.

De New Orleans Pelicans boekten een 135-123 (64-58) uitoverwinning op de Sacramento Kings om de zesde plaats in het westen te behouden, wat zou betekenen dat ze zeker zijn van kwalificatie voor de play-offs. De Kings blijven achtste, maar de Warriors en Lakers achter hen hebben hetzelfde record van 45 overwinningen en 35 nederlagen.