zondag, april 28, 2024
HomeSerie AGonzalez' arrogantie neemt wraak: Inter Milan pakt 1e plaats in Florence

Gonzalez’ arrogantie neemt wraak: Inter Milan pakt 1e plaats in Florence

Inter Milaan profiteerde van de uitglijders van zijn rivalen om de eerste plaats terug te veroveren met een 1-0 zege in Florence. De Nerazzurri werden echter ook geholpen door een bijna ongelooflijk arrogante penalty

Duvel (1-1 tegen Empoli) en Milaan (2-2 tegen Bologna) hadden zaterdag een misstap gemaakt, waardoor Inter een voorsprong had in de titelrace. De Nerazzurri moesten echter afreizen naar AC Florence, geen gemakkelijke opgave, maar ook eentje waar Inter niet bang voor was, want ze zijn sinds 22 april 2017 ongeslagen in Toscane, oftewel zes competitiewedstrijden.

Milan had het in het begin echter wat moeilijk, mede omdat de Viola voortvarend begonnen en het initiatief grepen. Florence bleek in grote delen op gelijke hoogte te komen, maar toonde zwaktes in de afwerking en creëerde daardoor nauwelijks uitgespeelde kansen. Bonaventura kreeg de beste kans toen hij Sommer in de 34e minuut niet wist te verslaan.

Martinez laat zijn hersens zien

Op dat moment had Inter, dat zich na een goede tien minuten had herpakt en doelgerichter te werk ging, al twee goede kansen gemist (Carlos Augusto, 14e; Frattesi, 33e) en had het de leiding genomen via Lautaro Martinez: De Argentijn had zich energiek maar redelijk staande gehouden tegen Parisi bij de tweede paal uit een corner vanaf links en kopte vervolgens langs vriend en vijand in het doel om de 1-0 te maken (14e).

Dat was ook de stand bij rust, mede omdat scheidsrechter Gianluca Aureliano de verzoeken van de Florentijnen om een strafschop voor een vermeende overtreding van Bastoni op Ranieri niet honoreerde (35′) – de scène was ook het onderwerp van een VAR-controle

Florence mist ideeën

Na de pauze trok Milan zich sterker terug om Florence te lokken en de beslissende tegenaanval in te zetten. Het resultaat was dat de Viola meer spel kregen, maar niet wisten wat ze moesten doen met het toegenomen balbezit. Daardoor kabbelde het spel een tijdje voort.

In de 76e minuut kregen de Toscanen plotseling een grote kans op de gelijkmaker, nadat scheidsrechter Aureliano een penalty had toegekend na ingrijpen van de VAR (Sommer had met zijn vuist het hoofd van Nzola geraakt in plaats van de bal). Maar Gonzalez nam de penalty met grote arrogantie, hij treuzelde even voordat hij de bal in het midden van Sommer’s armen schoof.

Uiteindelijk was het een nipte 1-0 overwinning waardoor Inter de leiding nam in de Serie A met het oog op de topper tegen Juve in San Siro aanstaande zondag. Florence neemt het aanstaande vrijdag (20.45 uur) op tegen Frosinone.