zaterdag, april 20, 2024
HomeBasketballGelijkmaker op South Beach Celtics slaan terug

Gelijkmaker op South Beach Celtics slaan terug

De Boston Celtics hebben hun positie als favoriet in wedstrijd twee van de East Finals-serie tegen de Miami Heat op indrukwekkende wijze waargemaakt. Nu is de score 1-1.

Record kampioen Boston Celtics kwam terug van een zwaar verlies tegen de Miami Heat om de score gelijk te trekken in de tweede wedstrijd. Jayson Tatum & Co. won duidelijk 127:102 op South Beach en reizen nu vol vertrouwen terug naar huis, waar wedstrijden drie en vier zullen worden gespeeld.

Twee dagen na een 107-118 achterstand in het begin van de wedstrijd, toen de Celtics met 14-39 achter kwamen in het derde kwart en zich nooit herstelden, had de ploeg het grootste deel van de tweede wedstrijd de controle. Vanaf het tweede kwart had Boston minstens tien punten voorsprong en in het laatste kwart liep de buffer soms op tot 34 punten.

Smart en Horford doen het goed

De Celtics profiteerden van de terugkeer van hun vaste krachten Marcus Smart en Al Horford, die de wedstrijd van dinsdagavond hadden gemist door respectievelijk een blessure en een positieve coronatietest. Smart eindigde met 24 punten, 12 assists en negen rebounds en hielp, net als Horford, ook met een blok. “Ik voelde me slecht dat ik er niet kon zijn voor mijn teamgenoten en met hen de strijd aan kon gaan, maar ik moest regenereren,” zei Smart op de Amerikaanse televisie. “We weten wat er nodig is. Daar is alles voor nodig.” Jayson Tatum noteerde 27 punten voor de Celtics, terwijl Jaylen Brown eindigde met 24.

De beste scorer in de wedstrijd was Heat-hoofdrolspeler Jimmy Butler met 29 punten. Daniel Theis kwam pas halverwege het laatste kwart op het veld voor de Celtics en maakte één dunk in zes minuten.