vrijdag, mei 3, 2024
HomeLa LigaGelijkmaker in blessuretijd: Atletico schokt Real Madrid in blessuretijd

Gelijkmaker in blessuretijd: Atletico schokt Real Madrid in blessuretijd

Real-coach Carlo Ancelotti wijzigde zijn basisopstelling vijf keer na de 2-0 zege op Getafe. Carvajal, Kroos, Camavinga en Rodrygo begonnen in plaats van de geblesseerden Rüdiger, Modric, Tchouameni en Joselu. Daarnaast moest Vinicuis Junior zich na de warming-up op korte termijn terugtrekken met nekwervelkolomproblemen – Brahim Diaz nam zijn plaats in.

Zijn collega Diego Simeone bracht daarentegen vijf wijzigingen aan ten opzichte van de 2-1 overwinning op Rayo Vallecano. Savic, de Paul, Koke, Griezmann en Morata werden teruggezet in het eerste elftal voor Reinildo, Vermeeren, Barrios, Depay en Correa.

Brahim Diaz met de voorsprong

Real ging aanvallend van start in de derde ontmoeting tussen de twee ploegen in iets minder dan drie weken, met Bellingham (2) en Brahim Diaz (3) die allebei scoorden in de openingsminuten. De Rojiblancos daarentegen hadden nog een paar minuten nodig voordat ze via Morata hun eerste schot op doel kregen. In deze fase ging het spel redelijk gelijk op, met afwisselend balbezit.

De thuisploeg nam de leiding in de 20e minuut – en ze hadden ook een beetje geluk aan hun zijde. Twee keer, drie keer schoten de bezoekers de bal naar Real, Brahim Diaz bedankte en schoot vanaf een paar meter binnen. Atletico probeerde direct te reageren, maar Witsel kopte de bal niet langs Lunin (23′) en ook Savic kon de bal niet in het net leggen uit de daaropvolgende corner (24′).

Real was altijd gevaarlijk als het lukte om op tempo naar voren te spelen. Dit was het geval met Rodrygos in de 27e minuut en Vazquez’ afronding in de 32e minuut. Atletico daarentegen probeerde herhaaldelijk hoge ballen in het strafschopgebied om het gebrek aan lengte van tijdelijke centrale verdediger Carvajal uit te buiten. Dat lukte tot op zekere hoogte, maar Saul Niguez kopte de bal ook voorlangs (37′). De witten kregen nog twee halve kansen via Rodrygo (42) en Fede Valverde (45-1) voordat ze met een 1-0 voorsprong de rust ingingen

VAR maakt vermeende gelijkmaker – Marcos Llorente schokt Real laat

Real miste zo de kans om vier punten los te komen van hun naaste rivalen Girona, waar de witten volgend weekend (zaterdag, 18.30 uur) tegenover staan. Atletico ontvangt Athletic Bilbao (21.30 uur) in de halve finale van de Copa del Rey op woensdag, voor een uitwedstrijd bij Sevilla FC komende zondag (18.30 uur).