zaterdag, april 27, 2024
HomePremier LeagueFoden draait eigenhandig de wedstrijd om: Man City dicht het gat op...

Foden draait eigenhandig de wedstrijd om: Man City dicht het gat op Liverpool

Manchester City profiteerde van de nederlaag van Liverpool in de topper: Dankzij driepunter Foden wonnen de kampioenen met 3-1 bij Brentford en verkleinden ze de achterstand op de koplopers

De fans van Man City hebben op dit moment gewacht: In Brentford stonden De Bruyne en Haaland voor het eerst sinds de openingswedstrijd van het huidige Premier League-seizoen samen op het veld. De Noor was naast Walker, Ruben Dias en Bernardo Silva een van de vier nieuwe aanwinsten en maakte na twee maanden zijn rentree in de basiself. Het kwartet werd op de bank vervangen door Lewis, Stones, Matheus Nunes en Doku in de 3-1 nederlaag tegen Burnley.

Het herenigde duo had echter nog steeds geen aansluiting: pas in de achtste minuut vond De Bruyne Haaland, die alleen op Pinnock kon schieten. Over het geheel genomen had het dominante Man City moeite om door te dringen tot het laatste derde deel tegen de hechte Brentford-defensie. Daarom probeerden Alvarez (10, 14) en Walker lange afstandsschoten (14), die geen grote problemen opleverden voor ex-Freiburg man Flekken.

De doelman bewees zich niet alleen op de lijn, maar leverde kort daarna ook de assist: de lange lage schuiver van Flekken belandde in het pad van doelpuntenmaker Maupay, omdat Toney Aké hem slim had geblokt – de 1-0 was het eerste schot op doel voor de Bees, voor wie winternieuwkomer Reguilon zijn debuut maakte in de startopstelling.

Hoe reageerden de Citizens? Bijna meteen: Haaland nam het cadeautje van Janelt niet aan (23′). De bezoekers hadden echter ook de hulp van Brentford nodig om serieus gevaar te stichten. Dat was ook het geval in de blessuretijd van de eerste helft – toen Foden profiteerde van een fout van Pinnock om gelijk te maken (45.+3).

In het midden van Brentfords beste fase maakt Foden het verschil

Kort na rust maakte Foden zijn tweede doelpunt. De aanvaller van eigen bodem knikte de perfect genomen voorzet van De Bruyne binnen (53′). De Bees lieten zich echter niet van de wijs brengen en beleefden daarna hun beste fase. De gelijkmaker bleef echter uit, want Nörgaard wist Ruben Dias niet te verslaan (60′) en Toney (67′) miste.

In het midden van deze periode zorgde Man City voor de definitieve beslissing: Foden zorgde met zijn treble (70′) bijna in zijn eentje voor de overwinning. In de slotfase hielden de passvaardige Citizens de West-Londenaren ver weg van hun eigen doel en vierden ze hun negende overwinning op rij in alle competities

De 3-1 zege van ManCity bleek ook de verdienste van de nederlaag van koploper Liverpool bij Arsenal – en verkleinde de achterstand op de Reds tot twee punten. Bovendien hebben de Sky Blues, die hun vierde uitwedstrijd op rij wonnen na een achterstand, nog steeds een wedstrijd achter de hand