zaterdag, mei 4, 2024
HomeSerie ADubbel pak! Thuram maakt twee geweldige combinaties af

Dubbel pak! Thuram maakt twee geweldige combinaties af

Koploper Inter Milaan heeft zaterdag opnieuw zijn klasse getoond. De Nerazzurri stonden bij rust achter bij AS Roma, maar draaiden de wedstrijd om dankzij twee doelpunten van Thuram

Sinds Daniele De Rossi het roer overnam bij Roma gaat het heel goed. De 4-0 overwinning tegen Cagliari was de derde competitiezege op rij voor de nieuwe coach.

Maar Inter is natuurlijk ook in zeer goede vorm. De koplopers vierden onlangs een 1-0 thuisoverwinning in de topper tegen Juve en hebben nu hun laatste vier competitiewedstrijden gewonnen, met een Supercopa-titel tussendoor. De Nerazzurri hebben dit seizoen zelfs maar één keer verloren in 22 wedstrijden (18 overwinningen, drie gelijke spelen).

Rome draait de wedstrijd om tegen Inter

De wedstrijd was amper begonnen toen de thuisploeg de eerste kans creëerde, maar Sommer redde het schot van El Shaarawy uit de rechterbovenhoek (1e). Daarna ging het gelijk op, waarbij beide ploegen elkaar goed in de gaten hielden. En dan, in de stijl van een topploeg, was Inter op de plek na een set-piece: Lukaku speelde zich vrij in het strafschopgebied aan de linkerkant, waar Acerbi snel omschakelde en in de rechterhoek kopte (17′). Het doelpunt bleef staan, ook na ingrijpen van de VAR, want Thuram stond buitenspel maar had doelman Rui Patricio niet echt gehinderd.

Roma had vervolgens een paar minuten nodig, maar kwam terug na een set-piece: Pellegrini’s vrije trap zorgde ervoor dat de Inter-achterhoede Mancini uit het oog verloor, die de gelijkmaker binnenkopte (28′). Het leek dus op een gelijkspel bij de rust, maar toen counterden de gastheren opnieuw in een oogwenk. Pellegrini zette voor en speelde de bal vervolgens naar El Shaarawy aan de linkerkant. Zijn afwerking gleed over de wreef en ging via de binnenkant van de rechterpaal binnen (44′).

Thuram scoort twee keer

De voorsprong voor de Romeinen duurde echter niet lang. Meteen na rust kwam Inter via een briljante combinatie op gelijke hoogte: Barella vond Darmian op rechts, wiens scherpe voorzet van dichtbij door Thuram in het net werd gekopt (49′). De koplopers stonden nu bovenaan en speelden prachtig voetbal. Via Dimarco en Mkhitaryan belandde de bal weer in het vijfmansvak voor Thuram, die zijn brace voltooide en de wedstrijd kantelde (56′). Roma was nu duidelijk overklast en had geluk dat het geen 2:4 werd, want Pavard raakte alleen de paal (58′).

Na rust had Roma echt moeite met de sterke verdediging van Inter. De thuisploeg kreeg echter een hele goede kans op de gelijkmaker: Lukaku kwam door op doel na een lange bal, maar Sommer stal de bal van de voet van de spits (70′). Verder verdedigden de bezoekers alles netjes, lieten ze zich niets in de weg leggen en maakten ze het kort voor het einde af via Bastoni (90.+3). Dit was Inter’s 19e overwinning van het seizoen.

Roma staat donderdag (18.45 uur) voor een uitdaging in de Europa League, met het eerste deel van de knock-out play-offs bij Feyenoord Rotterdam. Voor de Nerazzurri daarentegen gaat de actie aanstaande vrijdag (21.00 uur) verder met een thuiswedstrijd tegen US Salernitana.