zaterdag, mei 4, 2024
HomeFootballFluitjes voor Vlahovic - en Juve's merkwaardige winnende goal

Fluitjes voor Vlahovic – en Juve’s merkwaardige winnende goal

De eerste etappe in de halve finale van de Coppa bood vooral één ding: gedurfd aanvallend voetbal van AC Florence. De Toscanen kwamen echter niet tot scoren in hun clash met Juventus bij de terugkeer van de uitgejouwde Vlahovic. Het was een ander verhaal voor de koelbloedige Oude Dame, die het stadion vlak voor het einde het zwijgen oplegde.

Een eigen doelpunt is altijd bitter, maar deze woog extra zwaar: toen Venuti, die in deze halve finale van de Coppa nog maar net als invaller was ingevallen, een scherpe voorzet van Cuadrado per ongeluk in eigen doel wegwerkte zonder dat er een tegenstander achter hem stond, was de blessuretijd al ingegaan (90.+1). De score was 0:1 vanuit het oogpunt van AC Florence, dat natuurlijk nog de tweede leg bij Juventus medio april in het vooruitzicht heeft.

Nog steeds toonde het gezicht van Venuti, de onfortuinlijke paarse speler, hoe ontijdig dit doelpunt was.

Uiteindelijk maakte de Viola de hele wedstrijd thuis tegen Artemio Franchi. Gedurfd aanvallend voetbal ging gepaard met robuust en zeer geconcentreerd verdedigend werk, wat vooral Vlahovic liet voelen. De winternieuwkomer en 70 miljoen euro kostende man, die bij zijn terugkeer naar zijn oude club altijd op gefluit en katvangers werd onthaald, had het niet gemakkelijk tegen Milenkovic en Igor. En toch was het de Serviër, die niet meer zo welkom is in Florence, die er 1:0 van had kunnen maken. Met een brutale lob slaagde de Juve-doelman er niet in de goed reagerende AC-doelman Terracciano (56.) te verslaan.

Ikoné zou het meest geërgerd moeten zijn

Saponara (6e), Bonaventura (14e en 18e) en Ikoné (26e) kwamen niet tot scoren. Laatstgenoemde miste zelfs de topkans bij uitstek, door voor het bijna lege doel niet te scoren met een schot linksboven op de paal (48e). Bovendien miste ook Biraghi (58e), terwijl Joker Cuadrado voor Juventus tenminste nog in de buurt kwam (78e). Cuadrado zou echter zijn moment hebben in de eerste minuut van de rust, toen hij de assist gaf aan Venuti om de stand op 1:0 te brengen.