dinsdag, mei 21, 2024
HomeEsportsFeCWC 2022: Team Riders is Club Wereldkampioen

FeCWC 2022: Team Riders is Club Wereldkampioen

Team Ruiters is Club Wereldkampioen 2022! Zij versloegen SAF in de finale dankzij een dominante finish. Voor een lange tijd was de finale open.

Zowel

SAF, die eerder in de halve finales Schalke-kloppers Ninjas in Pyjamas hadden verslagen (2:1 en 2:1), als Riders voelden elkaar aan het begin van de wedstrijd aan de tand. Pas in de tweede helft speelden beiden met iets meer open vizier, wat meteen zijn vruchten afwierp – voor beiden.

Turnaround antwoord

In de 50e minuut in de wedstrijd kon Dan ‘Stingrayjnr’ Ray zich vrij bewegen in de zestien. Hij begon aan twee dribbels, maar de tegenstanders richtten zich allemaal naar het midden. Een grote fout, want zonder enige druk van de tegenstander schoot hij in de verre hoek: 1-0. Een voorsprong die niet lang zou duren.

Slechts drie minuten later, speelde Riders een lange bal achter de ketting. Hun spits kon één op één doorkomen en schoot vanuit een scherpe hoek rechtstreeks in de verre hoek.

Riders’ Diogo ‘Tuga810’ Pombo en Andoni ‘AndoniiPM’ Payo hadden nog een schot op doel, maar faalden van dichtbij te blokkeren. Het was een gelijkspel bij het ingaan van de tweede leg.

Ruiters verfijnen hun dominantie

Na 60 minuten in de wedstrijd, hadden Pombo en Payo een grote kans om de leiding te nemen. Zij zetten een passeerbeweging op in de zestien en hadden oog voor de speler die elf meter centraal voor het doel vrij stond. Hij schoot met al zijn kracht, maar richtte op de virtuele nachtelijke hemel. Enkele ogenblikken later deden ze het veel beter.

Ze speelden SAF duizelig in het strafschopgebied, staken over, maar deze keer was het krachtige schot wel op doel – 2-1 over het geheel. Ray en zijn teamgenoot ‘Conkai’ openden daarna de score, maar kregen zelf geen kansen meer. In plaats daarvan hadden de Riders twee keer de beslissing in de voeten, maar kwamen niet tot scoren.

Toch was het doelpunt van de 63ste in de wedstrijdminuut genoeg. Diogo ‘Tuga810’ Pombo en Andoni ‘AndoniiPM’ Payo wonnen niet alleen de trofee, maar ook 300.000 US dollar aan prijzengeld.

Voor Pombo, een langverwacht moment: “Ik ben zo blij! Na vier jaar – ik verloor veel belangrijke, grote wedstrijden, won nooit een groot toernooi. Het was de zwaarste wedstrijd die we in dit toernooi hadden. De gelijkmaker was zo belangrijk,” vertelde hij de FIFA op de mic.

Voor de Duitse deelnemers verliep het toernooi met gemengde gevoelens. Terwijl 1. FC Köln al na de groepsfase was uitgeschakeld, troffen Schalke en NEO elkaar in de ronde van 16. Daar zegevierden de Knappen, maar moesten na de kwartfinales naar huis terugkeren.

Na de FIFAe Wereldbeker, die Umut ‘Umut’ Gültekin won, en de FIFAe Club World Cup, staat volgende week de FIFAe Nations Series op het programma. Umut’, Mustafa ‘xMusti19’ Cankal en Dylan ‘DullenMIKE’ Neuhausen zullen voor Duitsland om de titel spelen. Het DFBe team zal aftrappen op 27 juli om 18.00 uur