dinsdag, mei 14, 2024
HomeEsportsFC Pro Open: "De beste ter wereld"? 'Tekkz' maakt tragische comeback

FC Pro Open: “De beste ter wereld”? ‘Tekkz’ maakt tragische comeback

Donovan ‘Tekkz’ Hunt had maandagavond een klein wonder nodig om de play-offs te bereiken in de FC Pro Open. De Engelsman begon aan een geweldige inhaalrace, die tot een dramatisch einde kwam

Ik heb het gevoel dat ik op dit moment de beste ter wereld ben,” zei ‘Tekkz’ in november. Hij was een van de slechts twee spelers die alle zeven wedstrijden won tijdens de Global Qualifier in Londen – en zich daarmee kwalificeerde voor de FC Pro Open. Maar de realiteit haalde de Engelsman snel in: Hij eindigde de eerste ronde van Groep D onderaan de tafel met slechts één punt. Met zes punten achterstand moest Hunt een comeback maken voor de geschiedenisboeken.

Volgens zijn eigen verklaring op maandagavond was hij ook “nerveus” voor de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Het comebackproject zou “heel, heel moeilijk” worden om een van de bovenste twee plaatsen te bereiken en de play-offs te halen. Van nervositeit was echter geen sprake in het openingsduel met Saoedi-Arabië’s ‘The1OS’: ‘Tekkz’ domineerde zijn tegenstander vanaf het begin en zette een grote stempel met een 9:0 overwinning – de jacht was geopend.

Er ontbreekt maar één doelpunt

Hunt kwam toen al vroeg op achterstand tegen Julien ‘Fouma’ Perbal. Dit bracht hem echter niet van zijn stuk: tegen rust had hij de score omgebogen naar 3:1 en uiteindelijk versloeg hij de Fransman met 6:2. Twee overwinningen waren binnen, met nog twee te gaan. Maar ‘Tekkz’ had nog steeds de twee sterkste tegenstanders voor zich. Francesco Taglafierro en koploper Levi de Weerd wachtten om de groepsfase af te sluiten.

De eerste wedstrijd was tegen de Italiaan ‘Obrun2002′. Hunt scoorde al vroeg om er 1:0 van te maken, maar dit schudde ook Tagliafierro wakker: Nadat hij vlak voor rust gelijk had gemaakt, volgde hij na rust met nog twee doelpunten. Tekkz’ stond plotseling 3:1 achter. De hoop op kwalificatie voor de play-offs vervloog en de Manchester City-prof had nu drie doelpunten nodig. Er was een klein wonder nodig – en Hunt ging aan de slag om dat te bewerkstelligen.

Hij scoorde de gelijkmaker in de 69e minuut. Tekkz’ drong daarna aan voor de dubbel, maar werkte zich een weg door de verdediging van Tagliafierro. Tot Hunt in de blessuretijd profiteerde van een opbouwfout van zijn tegenstander en er 3:3 van maakte (90.+1). Er stond nog één minuut op de klok – en ‘Obrun2002’ miste geen moment na zijn aftrap. Hierdoor was ‘Tekkz’ mathematisch uitgeschakeld voor zijn laatste wedstrijd.

‘RBLZ_Umut’ tegen de Weerd

Zijn laatste wedstrijd tegen ‘LevideWeerd’ was daarom alleen nog maar een prestigekwestie. De 5-2 overwinning op de Nederlander leverde Hunt elf punten en een doelsaldo van +8 op – beter dan dat van ‘Obrun2002’, die uiteindelijk drie punten meer had. Eén extra doelpunt in het rechtstreekse duel zou er dus voor hebben gezorgd dat ‘Tekkz’ was doorgegaan. “Uiteindelijk heeft een slechte dag me de das omgedaan”, schreef hij op X.

over zijn zwakke eerste seizoenshelft na zijn exit.
Ondertussen waren

De Weerd en Tagliafierro de stralende winnaars van de dag – een speciale gelegenheid voor de Italiaan: ‘Obrun2002′ schonk zichzelf een ticket voor de play-offs op zijn 22e verjaardag. “Ik ben zo trots op mezelf en op de prestaties die ik heb kunnen neerzetten,” zei de Italiaan in een interview na zijn laatste wedstrijd. Groep D was tenslotte “een van de zwaarste”. Obrun2002’ staat zaterdag in de kwartfinales van de knock-outfase tegenover Emre Yilmaz.

Groepswinnaar ‘LeviDeWeerd’ staat bij de laatste acht tegenover Umut Gültekin uit Leipzig. Zijn teamgenoot Anders Vejrgang neemt het op tegen de Braziliaan Gabriel ‘Young’ Freitas, terwijl de resterende kwartfinale gaat tussen ‘PHzin’ en ‘AbuMakkah’. De vier winnaars van deze ronde en de halve finalisten verzekeren zich van hun tickets voor het FC Pro Wereldkampioenschap in de zomer. De uitgeschakelde ‘Tekkz’ zullen zich moeten kwalificeren via de ePremier League.