vrijdag, mei 17, 2024
HomeBasketballFC Bayern houdt moed tegen Milan in overtime

FC Bayern houdt moed tegen Milan in overtime

Dinsdagavond speelde Emporio Armani Milan hun partij bij FC Bayern. Het was een zeer close wedstrijd – die de ploeg uit München won in extra tijd

Het basketbalteam van FC Bayern München heeft hun kleine overwinningsreeks in de Euroleague verlengd. De club uit München won dinsdagavond met 91:84 (76:76, 39:44) na overtime van Olimpia Milan. Het was de zesde overwinning voor de club uit de Bundesliga in de twaalfde wedstrijd in de hoogste klasse. Carsen Edwards was de topscorer met 32 punten.

Het eerste kwart ging gelijk op. Geen van beide ploegen kon afstand nemen. Na een lichte achterstand kwam Bayern op voorsprong bij rust. De thuisploeg was effectiever, vooral met de rebounds. Het schotpercentage kon beter op dit punt. Slechts iets meer dan de helft van de tweepuntsschoten belandde in de basket. Van buiten waren ze nog minder trefzeker

De wedstrijd bleef na rust gelijk opgaan. München maakte veel turnovers in de laatste minuten van de derde periode, maar kon nog steeds een nipte voorsprong meenemen naar het laatste kwart. Het begon met de gelijkmaker van Milan. Bayern was daar aanvankelijk niet van onder de indruk. De Italianen trokken halverwege het kwart iets weg. Serge Ibaka forceerde overtime met zijn driepunter enkele seconden voor het einde. Bayern zegevierde dankzij de uitblinkende Edwards, die elf van zijn 15 punten scoorde

Bayern München – Armani Milan 91:84 (76:76, 44:39) n.V.

Beste scorers voor München: Edwards (32 punten), Ibaka (20), Weiler-Babb (14), Francisco (11)
Beste scorers voor Milaan: Shields (26), Melli (10), Hall (10), Voigtmann (10)