dinsdag, april 16, 2024
HomeFootballEx-Leipzig man Lookman houdt Atalanta bovenaan de tafel

Ex-Leipzig man Lookman houdt Atalanta bovenaan de tafel

Ademola Lookman schoot Atalanta Bergamo deze zaterdag naar de top van de Serie A, althans vannacht. Een debuut in de eerste 45 minuten werd niet duur daardoor

In de 41e minuut waren de fans van Atalanta en hun team verbaasd toen de vooruitgeschoven verdediger van Sassuolo, Georgios Kyriakopoulos, de bal na een voorzet van rechts krachtig onder de lat joeg om zijn kleuren op voorsprong te zetten.

Dit was niet alleen een verrassende 0:1 voor de club uit Bergamo, die tot dan toe de favorieten waren, maar ook een primeur. In de eerste negen speeldagen hadden de ongeslagen Lombarden geen enkel (!) doelpunt tegen gekregen – een seizoensrecord in de top vijf van de Europese competities. Dus die betovering was verbroken.

Pasalic en Lookman doen het voor Atalanta

Dit doelpunt in de 41e minuut, dat absoluut de moeite waard was, bracht de Bergamasken echter niet van hun stuk. Integendeel, spits Pasalic zou kort daarna gelijk maken met zijn eerste doelpunt van het seizoen (45.+1) na een weloverwogen pass van Soppy. En meteen na de herstart zette Soppy de bal door voor Lookman. De voormalige aanvaller van Leipzig maakte een mooie hoek en zette die met behulp van de onderkant van de lat prachtig om in 2-1 – en dat in de 46e minuut.

Dat zou de eindstand worden, want Atalanta liet niets gebeuren – afgezien van een schot tegen de lat door Sassuolo’s joker Berardi (64e). Met een dubbele treffer kort voor en kort na de pauze boekten de Lombarden, die zich vorig seizoen na jaren van succes niet eens kwalificeerden voor internationale wedstrijden, zo hun zevende zege van het seizoen. Tegelijkertijd zette de ploeg uit Bergamo, die ten minste tijdelijk naar de eerste plaats is gestegen, de vorige leiders Napoli onder druk.