donderdag, maart 28, 2024
HomePremier LeagueSpurs verlengen thuisoverwinning dankzij beter optreden in tweede helft

Spurs verlengen thuisoverwinning dankzij beter optreden in tweede helft

Tottenham Hotspur wint hun vijfde Premier League thuiswedstrijd van het seizoen. De Londenaren worstelden in een 2-0 overwinning op Everton in de eerste helft en profiteerden vervolgens van een misser van Pickford om de leiding te nemen.

Everton, met Frank Lampard die alleen in de 2-1 nederlaag tegen Manchester United de geschorste Gordon verving door McNeil, leek de juiste lessen te hebben getrokken uit hun laatste uitwedstrijd in Tottenham Hotspur Stadium (een 5-0 nederlaag in maart) en richtte zich dienovereenkomstig op hun verdedigende werk.

Spurs, die in drie posities startten in vergelijking met de 3:2 tegen Eintracht Frankfurt (Doherty, Davies en Perisic voor Sessegnon, Lenglet en Emerson Royal), hadden problemen om de dichte verdediging te kraken: Behalve lange afstandsschoten, waar een Everton verdediger zich herhaaldelijk op stortte, kon de thuisploeg tot niets komen.

Gray en Onana missen de 1:0

The Toffees waren vastberadener in hun aanvalsspel. Maar Gray, na een lange bal van Coady, en Onana, na een miscommunicatie tussen Höjbjerg en Romero, misten de kracht om te scoren (23e, 44e), zodat de wedstrijd doelpuntloos de kleedkamers inging.

Antonio Conte leek in de pauze de juiste woorden te hebben gevonden: Na de herstart voerde Spurs de druk op en creëerde onvermijdelijk kansen. Eerst faalde Kane met zijn volley tegen Pickford, daarna miste Son het doelgebonden schot (53e).

Na foutje van Pickford: Kane scoort vanaf de stip

Het duel tussen de twee Engelse internationals zou in de nasleep nog een keer centraal staan. Toen de doelman een schot van Doherty losliet, reageerde Kane snel en werd vervolgens neergehaald door Pickford – de spits zette de strafschop met zijn gebruikelijke zekerheid om (59e).

Na het nemen van de leiding, vertraagde de thuisploeg. Zij konden zich dat veroorloven, want Everton bleef tot de slotfase trouw aan zijn tactiek en nam geen enkel risico tot iets meer dan acht minuten voor het einde. De penalty volgde prompt: na een prima pass van Bentancur legde Höjbjerg het deksel erop (86e).

Spurs halen Manchester City tijdelijk in

Spurs’ vijfde overwinning in hun vijfde thuiswedstrijd in de Premier League zorgt ervoor dat ze tijdelijk het gat dichten op Manchester City, die zondag Liverpool bezoeken.

Voor Tottenham gaat de achtervolging woensdag verder. Spurs ontvangt Manchester United op Old Trafford (21.15 uur). Everton is te gast bij Newcastle kort voor (20.30).