donderdag, mei 2, 2024
HomeBasketballEuropacup binnen handbereik: Niners dringen door in finale tegen Bahcesehir

Europacup binnen handbereik: Niners dringen door in finale tegen Bahcesehir

De Niners Chemnitz hebben een eerste stap gezet op weg naar de FIBA Europe Cup-titel. De basketbalclub uit de Bundesliga won woensdag thuis de eerste leg van de Europa Cup tegen Bahcesehir College met 85:74 (50:36)

De tweede ronde vindt volgende week woensdag plaats in Turkije. De resultaten van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld om de winnaar te bepalen. Jeff Garrett zorgde ervoor dat Chemnitz beter begon met twee buckets van buiten en de thuisploeg stond 29:18 voor na het eerste kwart dankzij de nauwkeurigheid van buiten en sterk rebounden.

De club uit Saksen breidde de voorsprong af en toe uit tot 17 punten, maar kwam daarna meer dan vier minuten niet tot scoren. Bij de rust trokken ze echter weer een 50:36 voorsprong naar zich toe dankzij goed afronden dicht bij de basket

Na rust verloor Chemnitz zijn ritme in de aanval en de bezoekers brachten de achterstand bij vlagen terug tot zeven punten. De club uit de German Basketball League ging in de laatste periode strakker verdedigen en bouwde weer een comfortabele voorsprong op. Deandre Lansdowne viel op in een samenhangende teamprestatie voor Chemnitz met 16 punten, acht assists en zeven rebounds.

Chemnitz zou het zesde Duitse team zijn dat een Europa Cup wint na Alba Berlin (1993), Syntainics MBC uit Weißenfels (2004), BG Göttingen (2010), Fraport Skyliners uit Frankfurt (2016) en Telekom Baskets Bonn (2023). De FIBA Europe Cup is momenteel de zwakste van de vier Europese basketbalcompetities