maandag, mei 13, 2024
HomePremier LeagueEerlijk gelijkspel: Wolves en Newcastle delen de punten

Eerlijk gelijkspel: Wolves en Newcastle delen de punten

Wolverhampton Wanderers en Newcastle United hebben met 2-2 gelijkgespeeld. De thuisploeg counterde twee keer de openingstreffer van Magpies-aanvaller Wilson.

Newcastle, dat met Wilson begon in plaats van de geblesseerde Isak na de 1-0 nederlaag tegen BVB, kwam beter uit de startblokken en kreeg de eerste kans. Longstaffs schot vanaf een halfrechtse positie suisde centimeters langs de linkerpaal (8e).

Wilson scoort met een schot van opzij

De Wolves, spelend voor hun thuispubliek, bleven ook in het laatste deel van de wedstrijd komen, maar de bezoekers creëerden de betere kansen. Ze namen de leiding in de 22e minuut nadat José Sa een voorzet van Gordon niet kon tegenhouden en Wilson de bal met een omhaal in het net schoot.

Lemina reageert met verstand

Wolves reageerde met energieker aanvalsspel en kwam daardoor af en toe gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Matheus Cunha redde na een klein half uur niet op Pope (29e), die er zeven minuten later niet goed uitzag. De back van Newcastle pakte de bal uit een corner en nodigde Lemina uit, die aannam en de gelijkmaker binnenkopte (36).

De bezoekers verhoogden het tempo weer na de tegengoal en kregen in de blessuretijd van de eerste helft een penalty, die Wilson benutte om Newcastle weer op voorsprong te zetten (45.+4).

Hwang scoort opnieuw om gelijk te maken

Na de pauze was het eenrichtingsverkeer, de Magpies-defensie was de hele tijd veeleisend en verdedigde goed tegen de aanvallen van Wolves tot de 70e minuut. Maar toen kwam het optreden van Hwang, die Longstaff op schitterende wijze verschalkte met een haak en de 2:2 scoorde (71e).

De wedstrijd liep op zijn einde, alleen in blessuretijd was er nog een verstoring toen Kalajdzic werd neergehaald in het strafschopgebied door Lascelles, maar er geen penalty voor kreeg (90.+1). Scheidsrechter Anthony Taylor had de situatie niet bekeken.

Wolves ontvangt Sheffield United volgende week zaterdag (16.00 uur). Newcastle reist naar Old Trafford voor het League Cup 16 gelijkspel van woensdag (21.15 uur).