zaterdag, april 27, 2024
HomeFootballEen klinkende overwinning in de kwartfinales: Juve's jonkies geven Salerno geen kans

Een klinkende overwinning in de kwartfinales: Juve’s jonkies geven Salerno geen kans

Juventus Turijn is door naar de kwartfinales van de Coppa Italia na een 6-1 overwinning op Salernitana. Na een vroege achterstand draaiden de Bianconeri het vuur aan de schenen en konden ze vertrouwen op de jonge talenten

Juventus Turijn was sinds september vorig jaar ongeslagen en wilde deze reeks voortzetten in hun eerste competitiewedstrijd van 2024 – maar kende een slechte start in de confrontatie met de hekkensluiter van de Serie A. Gatti, een van de slechts vier spelers die Massimiliano Allegri opnieuw moest starten in vergelijking met de 1-0 overwinning tegen Roma, maakte een blunder in de allereerste minuut van de wedstrijd en zette Ikwuemesi op, die gemakkelijk scoorde en de underdogs op voorsprong zette.

Miretti en Cambiaso draaien de wedstrijd om

Er kwam niet veel meer van US Salernitana, dat Pippo Inzaghi na de 1-0 nederlaag bij Hellas Verona zelfs in negen posities had gereorganiseerd. De Oude Dame schudde zichzelf even wakker, nam de controle over de wedstrijd en antwoordde na iets meer dan tien minuten via Miretti (12′), voordat ze zes minuten later een grote kans leken te krijgen om de leiding te nemen. Na een duidelijke overtreding van Zambia op Gatti greep de VAR echter in en kende de penalty toe, omdat het eerste contact van het doel net buiten het strafschopgebied had plaatsgevonden.

De dominante thuisploeg liet zich hierdoor echter niet afschrikken. Chiesa, Miretti, Cambiaso en co. bleven rennen en misten maar net een mogelijke 2:1 toen het schot van eerstgenoemde iets te onnauwkeurig was (28′). I Granata kon de druk echter niet veel langer weerstaan. Na een lange corner vond Cambiaso zichzelf helemaal alleen bij de tweede paal en zette de runners-up op voorsprong (35′). Op slag van rust waren de bezoekers nog steeds trefzeker, want kort voor rust miste Miretti een grote kans op een derde treffer (43′).

Rugani is trefzeker

Na de pauze veranderde er niets in het Allianz Stadion. Miretti tekende voor het eerste waarschuwingsschot (48′) voordat Rugani bijna ongewild voor de voorlopige beslissing zorgde. Na een krachtige kopbal van Milik legde Salerno-doelman Fiorillo de bal zo op zijn pad dat de Juve-verdediger niets anders kon doen dan de rebound over de lijn duwen (54′).

In de slotfase van wat tot dan toe een vermakelijke wedstrijd was geweest, leek het bijna alsof beide partijen genoegen hadden genomen met het resultaat. Er waren geen serieuze aanvallende pogingen meer totdat Salerno de Oude Dame uitnodigde, die prompt toesloeg: Invaller Yildiz slaagde er niet in Fiorillo te verslaan, van wie het leer op het been van Bronn stuiterde – 4:1 (75′).

Yilmaz en Weah maken het fantastisch af

Dit doelpunt was echter niet het laatste doelpunt. In de slotminuten wilden zowel de in Regensburg geboren Yildiz als de zomerse nieuwkomer Weah nog een keer hun talenten laten zien en scoorden twee droomgoals om de eindstand op 6:1 te brengen. Yildiz liet tijdens zijn solo drie tegenstanders staan en scoorde (88′), voordat de Amerikaanse Amerikaan de wedstrijd op slot gooide met een prachtig schot van afstand (90.+1).