maandag, mei 6, 2024
HomeLa LigaDrie doelpunten in blessuretijd, maar Getafe schokt Atletico in blessuretijd

Drie doelpunten in blessuretijd, maar Getafe schokt Atletico in blessuretijd

Atletico Madrid en FC Getafe hebben na een snelle wedstrijd met 3-3 gelijkgespeeld. De Colchoneros leken lange tijd zeker van de overwinning, ondanks dat ze in de minderheid waren, voordat Getafe in de slotfase twee keer toesloeg.

Atletico Madrid, thuis de sterkste ploeg van La Liga, ontving FC Getafe. De Colchoneros hebben alle acht thuiswedstrijden gewonnen. In de loop van het seizoen hebben ze in 20 competitieduels nog geen punt laten liggen. De laatste keer dat ze thuis punten lieten liggen was tegen Getafe in een 1-1 gelijkspel begin februari.

Diego Simeone bracht vier wijzigingen aan in zijn elftal na de 2-0 nederlaag bij Athletic Bilbao. Savic, Riquelme, de Paul en Depay begonnen in plaats van Söyüncü, Saul Niguez, Molina en Morata. Aan de andere kant bracht Getafe-coach José Bordalas slechts één wijziging aan in zijn basisopstelling ten opzichte van de 3-0 uitoverwinning in Sevilla. Domingos Duarte verving Djené in de centrale verdediging

Riquelme raakt de lat

De bezoekers begonnen onder druk en verstoorden de opbouw van Madrid. Het duurde tot de 10e minuut voordat Atletico de score opende. Riquelme raakte de lat met zijn schot vanaf halfrechts. Aan de andere kant schoot Greenwood over de lat van Oblak na een mooie één-twee met ex-Wolfsburg speler Mayoral (19e minuut).

Madrid zat nu beter in de wedstrijd en bleef met verticale passes de snelle aanvallers zoeken, maar de coördinatie ontbrak vaak tegen een vastberaden verdediging. De ploeg van Diego Simeone stond in de eerste helft zeven keer buitenspel. Depay kreeg na een half uur de volgende goede mogelijkheid, maar het schot van de Nederlander vanaf de strafschopstip werd gered door David Sorina

Savic krijgt geel – Mayoral countert Griezmann

Nadat Savic in de 15e minuut al een waarschuwing had gekregen, was hij duidelijk te laat met een tackle op Mata, kreeg hij de gele kaart en moest hij vroegtijdig onder de douche (38′). Atletico kwam deze bittere klap te boven en nam de leiding via Griezmann (44). Riquelme liep goed door aan de rechterkant en gaf Griezmann de bal, die vrij stond in het centrum en vanaf zeven meter zijn tiende doelpunt van het seizoen maakte. Getafe deed weinig offensief in de eerste helft en Atletico nam de leiding in de rust.

Net als in de eerste helft begon Getafe de tweede helft met veel druk en kreeg het de eerste goede mogelijkheid via Latasa (47′). Zes minuten later konden de bezoekers profiteren van hun overwicht. Mayoral kopte de gelijkmaker binnen na een mooie assist van Greenwood en een slechte redding van Oblak.

Atletico zet het vuur aan de schenen – Griezmann nieuw record doelpuntenmaker

Atletico nam daarna weer controle over de wedstrijd en kwam opnieuw op voorsprong via invaller Morata (63′). De aanvaller kopte van dichtbij raak na een prima assist van Llorente. Zes minuten later benutte Griezmann een strafschop, waarbij hij Getafe-doelman David Soriaono nipt versloeg. Damian had Hermoso met zijn hand in het gezicht geraakt in het strafschopgebied.

Griezmann werd de recordgoalscorer van de Colchoneros met 173 doelpunten in 363 wedstrijden. De wedstrijd leek beslist ondanks de overmacht, maar Getafe weigerde op te geven en creëerde herhaaldelijk gevaarlijke kansen voor het doel van de thuisploeg dankzij een schot van Milla (72′) en twee goede mogelijkheden van Latasa (78′ en 80′).

Oscar scoort – Getafe maakt laat gelijk

Invaller Oscar bracht Getafe eindelijk terug in de wedstrijd. Met een mooie beweging passeerde hij drie tegenstanders en scoorde met een afgeketst schot vanaf 14 meter. In de blessuretijd gebeurde er van alles. Damian raakte Riquelme op de arm met een voorzet – penalty. Mayoral ging naar de stip en schoot met ijskoude precisie raak. De spits is nu goed voor de helft van de doelpunten van Getafe (twaalf treffers).

Getafe gooide alles naar voren en kreeg zelfs de kans om te winnen via twee afstandsschoten van Oscar. Maar het schot van de Joker ging een keer net over de lat (90.+8) en daarna reageerde Oblak uitstekend (90.+10).

En zo delen Getafe en Atletico de punten, net als in februari, en is de thuisoverwinning van de Colchoneros gebroken. Atletico is er echter nog steeds in geslaagd om Barcelona met de punten in te halen en staat nu derde. In het nieuwe jaar ontvangt Getafe op 2 januari (17.00 uur) thuis Rayo Vallecano. Atletico ontvangt een dag later FC Girona (21.30 uur).