zaterdag, april 27, 2024
HomeFootballDrama in degradatiestrijd: Cádiz en Mallorca gered - Granada onderuit

Drama in degradatiestrijd: Cádiz en Mallorca gered – Granada onderuit

In dramatische degradatiewedstrijden vochten FC Granada, FC Cádiz en RCD Mallorca lange duels uit om degradatie. Ondanks de beste uitgangspositie voor de wedstrijddag zal Granada afdalen naar het Spaanse lagerhuis, Cádiz en Mallorca zullen in de klasse blijven.

Granada had voor de beslissende 38e speeldag de beste uitgangspositie, met één punt meer dan hun rivalen uit Cádiz en Mallorca stond FC op de 16e plaats. Met het reeds gepromoveerde Espanyol Barcelona hadden ze ook een zogenaamd haalbare taak voor de boeg en hun degradatie lag volledig in eigen hand. Een overwinning van drie doelpunten was echter een must, wilde Granada nog meer schokken vermijden. Maar dit gebeurde niet: gedurende 90 minuten waren de doelpunten aan beide kanten schaars, Granada miste zelfs een strafschop (Molina, 72e), zodat FCG moest rekenen op hulp van Osasuna en Alaves. Maar daar zou niets van komen.

Mallorca zegeviert

In het duel met CA Osasuna werd het gepromoveerde RCD Mallorca uitgedaagd. Met 36 punten stonden zij voor de wedstrijd 17e op de ranglijst – gelijk op punten met hun directe rivalen uit Cádiz. De bezoekers hadden dus ook hun degradatie in eigen hand, want zij hadden de rechtstreekse vergelijking met de 18e plaats gewonnen. Na een doelpuntloze eerste helft liet Angel kort na de hervatting de bezoekers juichen: na een fraaie combinatie schoof de aanvaller de bal van dichtbij in het net (47e). Tien minuten voor het laatste fluitsignaal maakte Grenier het perfect: na een kopbal van Prats, zette de middenvelder de rebound van dichtbij om (83e).

Cadiz redt zich laat – Granada degradeert

Cadiz, 18e op de ranglijst, had een goede kans om te winnen bij het op de laatste plaats staande Alaves, maar tegelijkertijd moesten ze hopen op steun van Osasuna of Barcelona. Maar Cádiz miste de nodige aanvallende energie en de stand bleef lang 0-0. In de 76e minuut verloste Lozano zijn ploeg: na een sterke voorzet van Iza schoof de aanvaller de bal over de lijn. De bezoekers hielden in het laatste kwartier hun voorsprong vast en profiteerden van de 0-0 van Granada om in La Liga te blijven.

Dus RCD Mallorca en FC Cadiz blijven in de competitie, terwijl FC Granada degradeert.