zaterdag, april 20, 2024
HomePremier LeagueDrama in blessuretijd: Spurs bezorgen City eerste nederlaag in 16 weken

Drama in blessuretijd: Spurs bezorgen City eerste nederlaag in 16 weken

Bij vlagen speelde Manchester City Tottenham tegen de muur. Maar op de Etihad waren het de Spurs die drie keer de leiding namen en mogelijk de race om het kampioenschap nieuw leven inbliezen.
Waarom hebben City en Tottenham het op die manier aangepakt? Want dat is precies waar ze in uitblinken. Eerst leverden de bezoekers het bewijs: Kane stuurde de behendige Son richting Ederson, waarna de Koreaan onzelfzuchtig voorzette op nieuwkomer Kulusevski. Tunnel tegen Cancelo, eerste doelpunt, 1:0 voor de bezoekers (4e).

Gündogan: Eerst post, dan doel

Overigens was het succesvolle speldenprikje van Tottenham in de openingsfase geen uitzondering, maar gaandeweg nam City de totale controle over. De schotlustige Cancelo (17e, 22e) en Gündogan, die op de paal faalde (21e), klopten meer dan voor de kampioenen, Tottenham lag voortdurend onder vuur. Na een slordige opruimactie van Lloris kon aanvoerder Gündogan uiteindelijk de verdiende gelijkmaker binnentikken (33e).

De Spurs waren al een tijdje niet in staat om speldenprikjes te maken, zelfs niet in de tweede helft. Maar toen de kansen van de Skyblues afnamen, kwam de ploeg van Conte plotseling terug – natuurlijk door hun omschakelingsspel.

Plotseling begonnen Kane, Son en de anderen weer te marcheren, City kon er geen vat op krijgen. Kane naar Son, Son naar Kane bracht de uiterst efficiënte bezoekers weer aan de leiding (59e). Een zeer vergelijkbare opmars in dezelfde constellatie leverde even later (64.) bijna zelfs de 3:1 op.

Twee wendingen in blessuretijd

Mahrez zette de terechte penalty met het volste vertrouwen om (90.+2), en de leiders leken hun eerste competitienederlaag in 16 weken te hebben afgewend. Maar nogmaals, Spurs counterde, met Kane die de derde thuis kopte om hen de voorsprong te geven en uiteindelijk een jubelende overwinning (90.+5) – waardoor ook Liverpool op drie punten van City komt met een succes in de goedmaakwedstrijd tegen Leeds op woensdag.