vrijdag, april 26, 2024
HomeBasketballDoncic botst met Moritz Wagner bij zege Dallas

Doncic botst met Moritz Wagner bij zege Dallas

Maxi Kleber won bij de Dallas Mavericks het duel tegen Franz en Moritz Wagner van de Orlando Magic. Dennis Schröder vierde een thuisoverwinning met de Boston Celtics op de Chicago Bulls.

De Mavs zegevierden zaterdag (plaatselijke tijd) met 108-92 en blijven in boeiende vorm. Het was de achtste zege van de Texanen in de afgelopen negen wedstrijden.

De Mavs konden een beroep doen op zowel Kristaps Porzingis als hun hoofdcoach Jason Kidd, die onlangs nog in quarantaine was in Corona. Voor Porzingis was het de eerste wedstrijd na een onderbreking van twee weken. Met 19 punten werd Porzingis de op één na beste scorer van Dallas achter superster Luka Doncic (23 punten). Maxi Kleber begon weer en scoorde drie punten. Voor Orlando was Moritz Wagner de Magic topscorer met 16 punten, Franz Wagner scoorde er zes.

Vroeg in het vierde kwart hadden Doncic en Moritz Wagner een korte woordenwisseling. Wagner vierde luidkeels de succesvolle actie van een teamgenoot direct voor Doncic, Doncic duwde vervolgens het Duitse centrum. Beiden kregen een technische fout voor hun actie.

Victory for Schröder’s Celtics

Dennis Schröder vierde met de Boston Celtics een 114-112 thuiszege op de Chicago Bulls. Na een eerder zwak optreden tegen Philadelphia zonder een veldkorf, speelde Schröder sterk en scoorde 16 punten, acht assists en zes rebounds. De Duitse nationale speler liet zich ook in de slotfase gelden. De Celtics draaiden de wedstrijd om met een 8-0 run in de laatste anderhalve minuut.

Lakers lijden grootste nederlaag van het seizoen

De Los Angeles Lakers leden hun grootste nederlaag van het seizoen tegen de Denver Nuggets. Het team rond superster LeBron James verloor met 96-133. Daardoor blijven de Nuggets de Lakers voor op de zesde plaats en daarmee op een directe play-off plek. James leidde de Lakers met 25 punten, terwijl Nikola Jokic zijn achtste triple-double van het seizoen noteerde voor de Nuggets (17 punten, 12 rebounds, 13 assists).

Durant geblesseerde knie

Tijdens de duidelijke 120-105 overwinning van de Brooklyn Nets tegen de New Orleans Pelicans moest MVP-kandidaat Kevin Durant de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Nadat de superster in het eerste kwart twaalf punten had gescoord, viel tegenstander Bruce Brown kort na het begin van de tweede periode tegen zijn knie, en de Nets spraken vervolgens van een verstuiking. Een MRI op zondag zal naar verwachting meer informatie geven.