zondag, april 28, 2024
HomeFootballDoelpunt en assist: Sterke Götze leidt PSV naar kwartfinales

Doelpunt en assist: Sterke Götze leidt PSV naar kwartfinales

PSV Eindhoven is donderdagavond mede dankzij Mario Götze doorgedrongen tot de kwartfinales van de Europa Conference League: De winnaar van de wereldbeker van 2014 maakte de eerste twee doelpunten in een nooit dreigende 4-0 zege in Kopenhagen.

Met Götze en Max in de basis begon PSV Eindhoven met veel druk. Vanaf het begin domineerden de Nederlanders de wedstrijd, maar zonder gevaarlijk te worden. PSV was echter efficiënt en nam de leiding met hun eerste schot op doel: Götze bediende Zahavi in het strafschopgebied, wiens ongevaarlijke schot door de armen van doelman Johnsson glipte (11e).

Het Kopenhaagse team werd daarna aanvallender, maar de bezoekers bleven het spel domineren. Vooral de pressing leverde problemen op voor de Denen. Ondanks dit overwicht was er nauwelijks gevaar voor het doel van FCK.

Max assists voor Götze

Pas in de slotfase van de eerste helft zette Oranje aan en kwam het op een 2-0 voorsprong na een samenspel tussen de twee Duitsers. De lage voorzet van ex-Augsburgspeler Max werd bij de tweede paal door Götze in het lege doel geschoven (38e). Omdat Gakpo pas een handomdraai later de lat raakte, ging het met dit resultaat de rust in.

Kopenhagen-coach Jess Thorup reageerde op de achterstand en schakelde over op een driemansdefensie – maar de Denen werden niet gevaarlijker. Afgezien van twee schoten van Bardghji (53e) en Vavro (71e), die voorlangs het doel vlogen, kwam er ondanks de inspanningen in de tweede helft niets uit de bus.

Zahavi and Madueke go up in the closing stages

Door de onschadelijkheid van de gastheren haalde PSV het tempo eruit met het oog op hun comfortabele voorsprong en kwam het niet verder dan een resultaat. In de slotfase toonden de Nederlanders echter opnieuw hun klasse. Na een goede combinatie via Götze, Veerman en Doan, scoorde Zahavi de 3:0 (79e).
Daarna hebben beide coaches veel veranderingen aangebracht. Onder andere Madueke kwam op en scoorde in blessuretijd voor de 4-0 eindstand (90.+1). Eindhoven blijft zo ongeslagen in hun elfde opeenvolgende wedstrijd en kijkt uit naar Nyon op vrijdag, waar hun kwartfinaletegenstanders zullen worden geloot.