dinsdag, mei 14, 2024
HomeUEFALate goal in Europa League-geschiedenis: Eintracht door naar kwartfinales

Late goal in Europa League-geschiedenis: Eintracht door naar kwartfinales

Na een dramatische tweede leg bij de laatste 16 tegen Betis, is Frankfurt door naar de kwartfinales van de Europa League. De Hessians moesten extra tijd inlassen, hadden daar geluk – en scoorden de beslissende 1:1 met de laatste actie van de wedstrijd

Eintracht-trainer Oliver Glasner heeft na de 2:1 tegen VfL Bochum geen wijzigingen in zijn basiself aangebracht. Betis had zich hersteld van een 2-1 nederlaag in het eerste leg met een 1-0 overwinning op Bilbao in het weekend. In de tweede leg in Frankfurt stuurde coach Manuel Pellegrini vanaf het begin onder meer La Liga-legende en aanvoerder Joaquin mee om samen met Fekir, Ruibal en Willian José voor scoringsdreiging te zorgen.

Knauff’s schot raakt de lat

De bezoekers van Sevilla begonnen zeer dapper in de eerste minuten, maar konden in deze fase geen dwingende doelkansen creëren. Vanaf de tiende minuut nam Frankfurt de wedstrijd in handen en was tot aan de pauze de betere ploeg. Knauff had de beste, en tegelijk enige noemenswaardige kans in de eerste helft, hij plaatste de bal tegen de lat, de gastdoelman Rui Silva zat er zelfs lichtjes op (14e).

Anders konden de Hessiërs rekenen op een zeer veilige verdediging, die helemaal niets toeliet tegen de Andalusiërs, die geen ideeën hadden. Frankfurt kreeg voorin een of twee kansen, maar of ze maakten de bal niet zuiver af of de afwerking was niet dwingend genoeg. De wedstrijd ging met een gelijke stand de kleedkamers in, waarbij de bezoekers nog steeds onder druk stonden.

Opnieuw sloeg de SGE op aluminium

Na de pauze begon Betis weer beter, Fekir zorgde voor het eerste schot op doel (56.). Maar net als in de eerste helft kwam Frankfurt weer beter voor de dag – en kreeg het goede kansen om de leiding te nemen: Kostic raakte de bal niet ideaal toen het doel leeg was, even later raakte een vrije trap van de Serviër, waar niemand bij kon, de linkerpaal (beide 63.). De bezoekers waren nu echter iets meer aanwezig voorin, met invaller Juanmi die Trapp dwong tot een goede redding met zijn hoofd (65e).