donderdag, mei 2, 2024
HomePremier LeagueDoelpunt en assist: Man City draait wedstrijd om bij Newcastle dankzij Joker...

Doelpunt en assist: Man City draait wedstrijd om bij Newcastle dankzij Joker De Bruyne

Manchester City heeft het gat op koploper Liverpool gedicht tot twee punten. The Citizens draaiden een 2-1 achterstand om bij Newcastle United. Competitiecomeback Kevin De Bruyne speelde hierin een sleutelrol door zelf een doelpunt te maken en een ander doelpunt te maken

De bezoekers uit Manchester hadden zich zeker een ander begin van de wedstrijd voorgesteld. Hoewel het doelpunt van Newcastle werd afgekeurd wegens buitenspel (2), raakte Ederson geblesseerd toen hij probeerde te verdedigen. Hij probeerde het nog een keer, maakte bijna een doelpunt (6e), voordat hij aangaf dat hij niet verder wilde en werd vervangen door Ortega Moreno. De Magpies kozen voor een 4-5-1 tegen de bal, hielden het spel strak en richtten zich op lange ballen. City had in het begin moeite om ruimte te vinden en Bernardo Silva miste de eerste kans (17′).

Bernardo Silva droomt – Newcastle draait de wedstrijd om

De Skyblues kwamen in de 26e minuut op voorsprong. Dit keer deed de Portugees het beter – hij zette de voorzet van Walker om met een back-heel en nam zo een opmerkelijke voorsprong (26′). Bernardo Silva (29) en Alvarez (33) kregen nog meer kansen, maar Newcastle-doelman Dubravka verijdelde ze. In plaats van een 2-0 voorsprong te nemen, stonden de bezoekers vier minuten later plotseling met 2-1 achter na een dubbele treffer. Isak (35) en Gordon (37) voltooiden twee Magpies-omzettingen bijna identiek met een schot in de verre hoek.

City leek uitgeschakeld, Isak (41) en een scherpe voorzet van Trippier zorgden voor nog meer gevaar voor het doel van City – maar er viel geen doelpunt meer. Zo ging het de rust in.

De Bruyne maakt droom comeback in de competitie

De bezoekers kwamen woedend uit de rust en zetten constant druk. Ze controleerden het spel en Newcastle kon de druk in deze fase nauwelijks verlichten. Het enige wat ontbrak aan de kant van de Skyblues waren de grote kansen. Alvarez had de beste met een directe vrije trap (52′). Foden (58′, 62′) en Alvarez (64′) kregen nog meer kansen, maar ze misten allemaal echt gevaar. Newcastle had het in deze fase druk met verdedigen met elf verdedigers. De Bruyne maakte in de 69e minuut zijn rentree in de Premier League na een lange blessurestop, nadat hij de week ervoor al had meegedaan in de FA Cup. Zijn eerste actie was het nemen van een vrije trap, wat een paar seconden later leidde tot een grote kans voor Alvarez (70′).

De Bruyne’s aanwezigheid maakte het verschil. Niet alleen was hij betrokken bij bijna elke aanval, hij scoorde ook de gelijkmaker na slechts vier minuten (74). In de 84e kwam hij dicht bij een assist, maar Dubravka redde sterk op Rodri (84′). In de blessuretijd kreeg hij echter wel zijn assist: Bobb, die ook als invaller was gekomen, omspeelde Dubravka na een sterke lob van de Belg en scoorde om de stand op 3:2 te brengen (90.+1).

The Citizens passeerden Liverpool naar de tweede plaats en kwamen binnen twee punten van de koplopers. Beide ploegen spelen pas weer eind januari. Newcastle gaat op bezoek bij Aston Villa op de 30e (21.15 uur), terwijl Man City een dag later Luton ontvangt (20.30 uur).