maandag, april 29, 2024
HomeFootballDimarco's droomassist maakt de weg vrij: Inter in de Supercoppa-finale

Dimarco’s droomassist maakt de weg vrij: Inter in de Supercoppa-finale

De tweede halve finale van de Italiaanse Supercoppa ging vrijdagavond van start. Inter gaf Lazio geen kans en ging door naar de finale met een verdiende 3:0 overwinning

Nerazzurri coach Simone Inzaghi zag zijn team zaterdag sterk voor de dag komen met een 5-1 overwinning in Monza. De Serie A leiders reisden naar Monza met veel rugwind na 14 competitiewedstrijden zonder nederlaag. Lazio is ook in een goede bui, want zij vierden hun vijfde competitiezege op rij met een 1-0 overwinning op US Lecce.

Inter beloont zichzelf via Thuram

Inter liet er vanaf het begin geen twijfel over bestaan wie de favorieten waren in deze wedstrijd. De Italiaanse koploper kreeg in het begin twee goede kansen via Thuram (4e, 7e). De Nerazzurri hielden stand – en werden beloond: na een voorzet van links stak Dimarco de bal op sensationele wijze met zijn hak naar Thuram, die alleen zijn voet uit de kom hoefde te houden (17′).

Met de voorsprong achter zich, deed Inter het iets rustiger aan en Lazio had iets meer het spel. Maar de Laziali zaten niet echt in de wedstrijd en hadden het aanvallend erg moeilijk. In de eerste 45 minuten hadden de Romeinen geen noemenswaardige doelkans. Inter werd gevaarlijker, Lazio doelman Provedel keerde een afstandschot van Lautaro naar voren en ruimde vervolgens op voor Thuram (34′). De favorieten wilden er 2-0 van maken voor de rust – en kwamen dichtbij, maar Barella raakte enkel de lat (36). Lazio ging de rust in met een gelukkige 1-0 voorsprong.

Na tussenkomst VAR: Calhanoglu scoort vanaf de stip

Alles wat Lazio in de rust gepland had, was al snel weer geschiedenis. Nadat Lautaro neerging in het strafschopgebied tegen Pedro en er niet gefloten werd, greep de VAR in. Scheidsrechter Matteo Marchetti werd naar de monitor gestuurd en zag een duidelijk contact door Pedro – penalty. Calhanoglu zette veilig om in de linkerhoek (50′). Inter wilde het nu nog duidelijker maken, Barella raakte alleen de lat (52′) en Lautaro plaatste de bal net over links (59′).

De Nerazzurri verlaagden daarna het tempo weer, maar stichtten geen gevaar. Lazio bleef volkomen ongevaarlijk en er waren geen tekenen van een comeback. Kort voor het einde maakte invaller Frattesi er uiteindelijk 3:0 van met zijn doelpunt (87′).

Met deze duidelijke en welverdiende 3-0 overwinning is Inter door naar de finale en staat het maandag tegenover Napoli.