woensdag, mei 1, 2024
HomePremier LeagueDankzij de droomgoal van Ziyech: Chelsea kan toch winnen

Dankzij de droomgoal van Ziyech: Chelsea kan toch winnen

Chelsea FC heeft opnieuw een zege geboekt in de Premier League, die tegen Tottenham (2-0) nauwelijks in gevaar kwam. In plaats daarvan, bood het een absoluut hoogtepunt.

Elf dagen nadat Chelsea Spurs had uitgeschakeld in de halve finales van de League Cup, wachtte de ploeg van Thomas Tuchel, die al vier wedstrijden zonder zege was in de Premier League, opnieuw ex-coach Antonio Conte. En de Blues begonnen als een vuur.
De tweede helft begon zoals de eerste was begonnen: met briljante Blues. Deze keer, echter, was het raak achter Lloris – en niet een keer. Ziyech zorgde voor een absoluut hoogtepunt met zijn schot van 18 meter in de hoek van het net (47e), en acht minuten later zorgde een vrije trap van Thiago Silva ervoor dat de Blues op voorsprong kwamen.

Met de 2-0 voorsprong achter de hand, leidde Chelsea de wedstrijd zo actief dat Spurs nauwelijks adem kon halen. Of voor het vervolg doel. Bergwijn kreeg een goede mogelijkheid vanaf elf meter (59e), het zou duren tot de volgende aanpak van Kane (86e).

Een beetje ontevreden aan de kant van de Blauwen, voor wie Werner en Havertz 90 minuten op de bank zaten, was waarschijnlijk ook Lukaku op het einde, die ook in de volgende poging niet succesvol was (69.). Het kwam er echter op neer dat CFC zijn plaats in de Champions League veiligstelde – en ervoor zorgde dat Tuchel ook zijn zevende duel met Tottenham won.