vrijdag, mei 3, 2024
HomePremier LeagueCristiano Ronaldo breekt de ban: ManUnited kan toch winnen

Cristiano Ronaldo breekt de ban: ManUnited kan toch winnen

Na recente teleurstellende resultaten heeft Manchester United tegen Brighton & Hove Albion grote punten gepakt in de race om de Champions League-plaatsen. Cristiano Ronaldo kon eindelijk weer eens feestvieren bij de 2-0 overwinning.

De leiding genomen en het dan weer weggegeven? In tegenstelling tot het 1-1 gelijkspel bij Burnley en het 1-1 gelijkspel bij Southampton, wist Manchester United dit keer een magere voorsprong vast te houden. Lange tijd zag het er echter niet naar uit dat het thuis tegen Brighton & Hove Albion zou gebeuren.

Brighton beter – De Gea redt

Kansfestival van de Rode Duivels

De tweede helft had meer te bieden moeten hebben na de onbewogen eerste helft. Slechts enkele minuten na de hervatting brak Cristiano Ronaldo de ban met een krachtig schot (51e) – en maakte ook een einde aan zijn doelpuntloze periode van zes wedstrijden. Even later verzwakte Brighton zichzelf met een noodstop van Dunk (54.).

Daarna gingen de Engelse recordkampioenen in de aanval. Maar noch Cristiano Ronaldo, noch Bruno Fernandes konden de voorsprong uitbreiden, ondanks veelbelovende kansen (66., 71., 75.). En dus moest United opnieuw beven en had het geluk dat Moder met zijn schot alleen de lat raakte (78.).