zondag, april 28, 2024
HomePremier LeagueCaicedo faalt bij debuut: Chelsea verliest van gedecimeerd West Ham

Caicedo faalt bij debuut: Chelsea verliest van gedecimeerd West Ham

Enkele dagen voor de Londonderby bij West Ham verzekerde Chelsea zich voor 100 miljoen euro van de diensten van Moses Caicedo. De 21-jarige speler werd meteen opgenomen in de selectie, maar nam aanvankelijk plaats op de bank. In zijn missie om zijn eerste overwinning in een competitiewedstrijd als Blues-coach te vieren, vertrouwde Mauricio Pochettino in plaats daarvan op bewezen personeel. In vergelijking met het 1-1 gelijkspel tegen Liverpool FC verwelkomde hij alleen Gusto in de basiself.

Hammers-trainer David Moyes voerde ook precies één wijziging door ten opzichte van het 1-1 gelijkspel bij Bournemouth aan het begin van het Premier League-seizoen. Ward-Prowse kreeg de voorkeur boven Pablo Fornals en maakte al na zes minuten duidelijk waarom.

Corner ball alert: West Ham neemt vroege voorsprong

Twee keer raakte de Engelsman een corner trefzeker bij de tweede paal. Aguerd kon de tweede afronden en zijn kopbal raakte Sanchez in het net (7e minuut).

Chelsea schrok echter niet lang van de vroege achterstand en speelde gretig naar voren. Vooral Jackson en Chukwuemeka bleken een aanwinst. Jackson schoot een boterzachte voorzet van Chilwell over (14). Voor de rest overtuigde de Senegalees met zijn diepe loopacties.

Dans op gelijkmaker – Fernandez mist vanaf de stip

De gelijkmaker was een kwestie van tijd. Nadat Jackson twee keer had gedribbeld en West Ham de bal kon wegwerken, kwam de bal bij Chukwuemeka, die Soucek ten dans vroeg en de Tsjech op links liet staan. De 19-jarige middenvelder – die er later in de rust af moest vanwege een blessure – was kurkdroog toen hij de bal in de verre hoek dook om er 1-1 van te maken (28e).

De bezoekers hadden er zelfs nog een schepje bovenop kunnen doen nadat Sterling een strafschop tegen Soucek kreeg. Maar Enzo Fernandez toonde stalen zenuwen en slaagde er niet in Areola te verslaan (43e), die voor het eerst bij de negende poging een penalty redde in de Premier League.

Antonio scoort vanuit het niets

West Ham meer dan 20 minuten in de minderheid

De hoop van de bezoekende fans op een gelijkmaker werd verder aangewakkerd toen Aguerd voor de tweede keer op de avond de gele kaart kreeg voor zijn uitdaging op Jackson, waardoor hij door scheidsrechter John Brooks van het veld werd gestuurd (67e).

Wilde rust: Caicedo maakt zich schuldig aan een penalty

De blessuretijd kende enkele hoogtepunten. Eerst maakte Caicedo een flagrante fout, die Pablo Fornals bijna afstrafte met het beslissende doelpunt. Maar Sanchez redde net zo goed (90e) als Areola twee minuten later aan de overkant na een afgeketst schot van Madueke (90.+2).

En toen werd het nog erger voor Caicedo, die in de eigen zestien te laat was tegen Emerson en zo een penalty veroorzaakte. Lucas Paqueta stoomde op en zette om voor de 3:1 eindstand. Vanuit Caicedo’s oogpunt – ook al stond hij maar 30 minuten op het veld – was het een debuut om snel te vergeten, waar de 21-jarige zeker een vervolg aan wil geven met een succesvoller thuisdebuut. Dat zou aanstaande vrijdag (21.00 uur) moeten gebeuren, als Chelsea het gepromoveerde Luton Town ontvangt. West Ham ontvangt zaterdag om 18.30 uur koploper Brighton.