maandag, april 29, 2024
HomeSerie ABVB rematch: Theo's penalty is genoeg voor Milan - Camarda vestigt leeftijdsrecord

BVB rematch: Theo’s penalty is genoeg voor Milan – Camarda vestigt leeftijdsrecord

Milan heeft zijn generale repetitie voor hun Champions League-ontmoeting met Dortmund met succes afgerond. Het afgemeten spel en de penalty van Theo waren genoeg voor de Rossoneri tegen AC Florence. De 15-jarige Camarda vestigde ook een nieuw leeftijdsrecord in de Serie A

Vooruitlopend op de belangrijke Champions League wedstrijd tegen Dortmund, waarin Milan nu niet mag verliezen, wilden de Rossoneri vertrouwen winnen in de Serie A tegen Florence. AC had echter 23 minuten nodig om de score te openen tegen Fiorentina, dat ook in de top drie staat. Na een verkenningsfase van beide kanten testte Pulisic doelman Terracciano voor het eerst met een krachtig schot

Milan komt dichterbij

De kampioenen van 2022 bleven de gevaarlijkste ploeg. Het afgeketste centrum van Calabria werd gepareerd door Terracciano (43′) en kort daarna schoot Pobega een kopbal binnen (45′).

De bezoekers uit Florence speelden zich mooi naar het strafschopgebied, maar Milan-doelman Meignan hoefde niet echt in te grijpen – ook omdat zijn ploeggenoot Pobega oplette (33′) en voormalig Stuttgart-speler Gonzalez miste

Theo maakte een overtreding en zette de penalty zelf om

Jovic, die de geschorste Giroud verving, kwam kort voor rust in het veld. Na zijn misser in het strafschopgebied brak Theo door en werd neergehaald door Parisi. De benadeelde speler zette de toegekende strafschop om in 1-0 bij rust (45:+2).

Na de pauze waren het de Rossoneri die beter begonnen. Terracciano was echter in vorm en redde een kopbal van Sam Chuquese (49′). Zijn tegenstander Meignan werd vervolgens voor het eerst in actie geroepen, toen de Fransman het grootste risico nam om de bal van de voet van Beltran te vangen na een tegenaanval (50′).

Passieve Rossoneri – Gonzalez ongelukkig

Daarna trok Milan zich scherp terug en lieten de Viola-spelers zich openen. Fiorentina kwam ook naar voren, maar was vooral te onwennig in de buurt van het strafschopgebied. Gonzalez had ook pech dat zijn schot uit een scherpe hoek alleen de lat raakte (62′).

Lange tijd namen de gastheren niets mee in de aanval, toen Jovic alleen voor Terracciano de 2-0 maakte na een precieze pass van Teo (75′). De Florentijnen probeerden van alles maar misten te vaak het doel, maar kregen in de extra tijd nog een grote kans op de gelijkmaker. Meignan redde echter met zijn rechterslaap tegen Mandragora (90.+6) en zorgde zo voor een geslaagde generale repetitie voor de CL, waardoor Milan ook Fiorentina kon inhalen op de ranglijst

Camarda’s record

Het laatste hoogtepunt kwam van een tiener: Camarda, slechts 15 jaar en 260 dagen oud (geboren in 2008), werd de jongste speler ooit in de Serie A toen hij in de 85e minuut inviel. De Milanese aanvaller verving verdediger Wisdom Amey, die 15 jaar en 274 dagen oud was toen hij in 2021 overkwam van FC Bologna