vrijdag, mei 17, 2024
HomeBasketballBlossomgames Korbleger beschert Ulm den Sieg

Blossomgames Korbleger beschert Ulm den Sieg

Nadat drie wedstrijden moesten worden afgelast, ging zaterdagavond in de BBL alleen de wedstrijd Hamburg tegen Ulm door. In een gelijkopgaande wedstrijd behield ratiopharm nipt de overhand.

De eerste helft ging heen en weer, met beide teams gedomineerd door hun aanvallende lijnen. Hamburg scoorde 50 punten in de eerste 20 minuten, maar stond slechts één punt voor toen Ulm ook aanvallend een goed ritme vond.

In het derde kwart verhoogden de gasten hun defensieve intensiteit en stonden slechts 13 punten toe. Met Semaj Christon en Jaron Blossomgame in aanvallend opzicht op kop, had Ratiopharm voor de laatste tien minuten een kleine voorsprong genomen (73:63).

Er werd niet gedacht aan opgeven voor de Towers. Aangespoord door hun eigen fans kwamen ze terug – en stonden plotseling voor met 77-76 met nog iets minder dan zes minuten te gaan. De gastheren stonden nu bovenaan en waren dicht bij de overwinning. Maar het was niet genoeg, want Ulm hield in de slotfase de overhand. Blossomgame’s basket om er 91-90 van te maken met nog tien seconden te gaan betekende de overwinning omdat Caleb Hamesley daarna zijn driepunter miste. Het was Ulm’s vijfde overwinning op rij in de competitie.

Homesley speelt door – Drie Ulmse spelers boven de 20 punten

Nog een reeks nummers van het spel: Hamburg’s Maik Kotsar was topscorer van de wedstrijd met 24 punten. Drie Ulm spelers volgden direct daarachter: Christon (23 punten), Sindarius Thornwell (22) en Blosomgame (21) scoorden allen meer dan 20 punten. Ook opmerkelijk: Hamburg’s Homesley speelde de hele 40 minuten.

Hamburg Towers – ratiopharm Ulm 90:91 (25:25,25:24,13:24,27:18)
Points Hamburg Towers: Kotsar 24, J. Brown 20, Christen 17, Homesley 16, Z. Brown 7, Dileo 6
Punten voor ratiopharm Ulm: Christon 23, Thornwell 22, Blossomgame 21, Herkenhoff 9, Felicio 6, Zugic 6, Krimmer 2, Rataj 2