maandag, mei 13, 2024
HomeFootballBij het laatste fluitsignaal na 85 minuten: PSG zou slechts één punt...

Bij het laatste fluitsignaal na 85 minuten: PSG zou slechts één punt voor staan op Marseille

in plaats van 13

Gisteren bezorgde Mbappé Parijs vlak voor het laatste fluitsignaal een 1-0 zege op Real Madrid in de Champions League. PSG dat wedstrijden in de slotfase beslist, gebeurt ook enorm vaak in Ligue 1.

Paris Saint-Germain spelers geven alles tot de laatste actie van de wedstrijd wanneer het gewenste resultaat nog niet is bereikt – in Ligue 1 als in de Champions League. Zonder het nodige geluk om wedstrijden kort voor het laatste fluitsignaal te beslissen, zou Parijs in eigen huis nog steeds bovenaan staan – maar twaalf punten minder, vóór het huidige Olympique Marseille, dat op de tweede plaats staat. De laatsten hebben slechts één punt gepakt in de slotfase, in het 1-1 gelijkspel tegen Reims, maar hier ligt de focus op Parijs.

PSG leidt Ligue 1 met 13 punten na 24 speeldagen voorsprong op OM. Indien de wedstrijden van Parijs theoretisch na 85 minuten zouden zijn afgefloten, zou de voorsprong twaalf punten minder bedragen. Dit zou een echte titelstrijd in Ligue 1 betekenen – zoals vorig jaar lange tijd het geval was tussen Lille, Paris, Monaco en Lyon.

Mbappé: “Ik ben altijd gefocust “

Tegen wie het is maakt niet uit. Of het nu tegen Real Madrid is of in Ligue 1 tegen goede ploegen als Lyon en -laatstelijk- Rennes, Mbappé heeft nu in vier dagen tijd 1-0 overwinningen geboekt met telkens een doelpunt in de rust. De Fransman zei na zijn doelpunt tegen Real over de eigenschap van hem en het team om graag laat te scoren: “Ik ben altijd gefocust. Dat is de prijs van alle grote aanvallers. Dat is het voordeel van aanvallers zijn. We kunnen op elk moment beslissend zijn.” Bij voorkeur laat, dat wel.

Natuurlijk, dit verstoort de concurrentie. Een paar dagen geleden bijvoorbeeld gaf Rennes-coach Bruno Genesio commentaar na hun late 1-0 nederlaag door Mbappé: “We spelen 94 minuten op hoog niveau, maar verpesten dan alles. We waren een beetje ongeconcentreerd. Het is gekkenwerk om te verliezen door een tegenaanval in de 95e minuut.”

Maar zelfs tegen vrij zwakkere tegenstanders slaagt Parijs er vaak niet in de wedstrijd vroeg te beslissen, zoals in Metz en Lorient. Maar uiteindelijk eindigen de drie punten meestal in de hoofdstad.