donderdag, mei 2, 2024
HomeLa LigaMelero scoort: Atletico glijdt zwaar uit tegen Levante

Melero scoort: Atletico glijdt zwaar uit tegen Levante

Een slechte verrassing kwam er voor Atletico Madrid tegen UD Levante in de goedmaakwedstrijd van woensdagavond. De onderste ploeg heeft verdiend de drie punten gepakt van een zeer zwakke Rojiblancos-ploeg.
Na de spectaculaire 4-3 overwinning op Getafe heeft Atleti coach Diego Simeone zijn laatste elftal op twee posities gewijzigd: De Paul startte voor Suarez, terwijl Correa in de dubbele spits ging spelen naast Matheus Cunha. Bovendien verving Gimenez Felipe, die geschorst was voor een rode kaart. Levante coach Alessio Lisci bracht vier wijzigingen aan in de 4-2 nederlaag tegen Real Betis: Rober, Pepelu, Bardhi en Roger vervangen Ruben Vezo, Malsa, Morales en Dani Gomez.

Op de vijfde plaats strijdt Atletico Madrid om de Champions League, met UD Levante in het bezit van de rode lantaarn. Maar in het Wanda Metropolitano was het de onderste ploeg die vanaf het begin de bal en de tegenstander domineerde. De Rojiblancos kwamen helemaal niet in het spel voor en waren meestal een stap te laat. De Madrilenen hadden in de eerste helft twee keer geluk: in de 22e minuut liep Hector Herrera alleen op Oblak af na een slechte steekfout van Gimenez, maar de Atleti-doelman zegevierde in de één-tegen-één dankzij een sterke redding. En seconden voor de pauze beging de Paul, die al gewaarschuwd was, een overtreding op Pepelu, maar ontliep wat een verkeerskaart had moeten zijn.

Melero scoort – Oblak voorkomt een grotere achterstand

In de tweede helft werd het nog erger voor Atletico. Na een prachtige pass van Pepelu ontsnapte Melero aan zijn tegenstander en scoorde met een rechtervoetschot in de korte hoek om Levante op voorsprong te zetten (54e). De dappere Oblak zat nog aan de bal, maar kon de klap niet voorkomen. Vijf minuten later hoopte Atletico op de gelijkmaker toen het schot van Kondogbia in het strafschopgebied met zijn hand werd geblokt (59). Maar het penalty-fluitje, dat correct had moeten zijn, werd door de VAR geannuleerd wegens een eerdere buitenspelpositie.

Levante bleef beter en gevaarlijker. In de 65e minuut gaf Malsa, die net als invaller was ingevallen, een prachtige pass op de Frutos. De aanvaller haalde uit vanaf de rechterkant van het strafschopgebied en dwong Oblak tot nog een schitterende redding. Kort daarna reageerde Simeone met het inbrengen van Suarez en Joao Felix, twee van zijn beste aanvallers.

En inderdaad, de Rojiblancos kregen steeds meer de overhand in de wedstrijd. De duidelijke aanvallende acties ontbraken echter nog, ondanks toenemende druk liet de Levante-verdediging nog steeds bijna niets toe. En ook in de slotfase kon Atletico simpelweg geen opening vinden – zonder plan en ideeën werden de aanvallen uitgevoerd, lange tijd gebeurde er weinig in het Wanda Metropolitano.

Spectakel in blessuretijd: overhead trap en lat geraakt

De blessuretijd van zeven minuten was een waar spektakel. Na vijf minuten scoorde Correa met een geweldige overhead trap om de stand op 1-1 te brengen, maar het doelpunt telde niet omdat Gimenez een overtreding op zijn tegenstander had gemaakt. Slechts een paar seconden later schoot Malsa bijna vanaf de middencirkel. De bal ging over de verbouwereerde Oblak en in het Madrileense doel, maar raakte slechts de lat (90.+6). De twee meest spectaculaire scènes van de wedstrijd veranderden niets aan de verrassende en verdiende nederlaag van Atletico tegen de laatste ploeg in de competitie.
Na de onthulling is de volgende wedstrijd van Atletico aanstaande zaterdag (16.15 uur) bij CA Osasuna, terwijl Levante maandag (21.00 uur) bij Celta Vigo speelt.