zondag, april 28, 2024
HomeChampions LeagueComan heeft het laatste woord: Bayern kaapt zege weg bij Salzburg

Coman heeft het laatste woord: Bayern kaapt zege weg bij Salzburg

FC Bayern is woensdagavond in Salzburg niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel in de eerste leg van de laatste 16 van de Champions League. De Oostenrijkers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong – maar Coman had in de 90e minuut het laatste woord.

De Beiernaren lieten geen middel onbeproefd. Ze liepen, ze bouwden druk op, ze dwongen Salzburg tot fouten. Maar uiteindelijk, toen scheidsrechter Michael Oliver (Engeland) woensdagavond voor de laatste keer op zijn fluit blies, moest de ploeg uit München genoegen nemen met een gelijkspel.

Bayern start in gewijzigd systeem

Salzburg coach Jaissle had – uiteraard – gekozen voor Adeyemi in zijn startopstelling. Bayern voerde slechts één wissel door na de 2:4 in Bochum: Tolisso kreeg de voorkeur boven Upamecano, wat betekende dat Julian Nagelsmann overschakelde van een 4-1-4-1 naar een 3-2-4-1.

In deze opstelling namen de favorieten meteen het initiatief, maar Salzburg was steeds gevaarlijk bij de tegenaanvallen. Vooral Adeyemi maakte het de Beiernaren moeilijk – en was vervolgens ook betrokken bij de openingstreffer: Na een lange bal van Camara dribbelde de aanvaller vanaf de rechterkant naar het midden, via Aaronson belandde de bal bij Adamu, een blik, een omhaal – 1:0 (21.).

Nu moesten de elf van Nagelsmann een antwoord vinden, maar de schoten van Gnabry werden bij elke dubbele kans geblokt (40.).

Salzburg heeft de kans om te beslissen

Ondanks deze topkans hing de 1:1 in de tweede helft steeds in de lucht. Uiteindelijk was het Coman die scoorde: Pavard tilde de bal in het strafschopgebied, via Müller kwam de bal bij de Fransman – en hij scoorde vanuit een half-linkse positie in de korte hoek (90e).

De Beiernaren gristen zo de overwinning weg uit de dapper strijdende handen van Salzburg. Voor de FCB was het een moreel verhogend gelijkspel. Zondag (15.30 uur) speelt de ploeg uit München in de Bundesliga tegen het op de laatste plaats staande SpVgg Greuther Fürth.