donderdag, mei 16, 2024
HomeSerie ABevrijdingsslag geslaagd: Roma slaagt in 7:0 tegen Empoli bijna alles

Bevrijdingsslag geslaagd: Roma slaagt in 7:0 tegen Empoli bijna alles

Na een slechte seizoensstart kwam AS Roma met een uitroepteken terug. Tegen FC Empoli zorgden een flinke portie geluk en uiteindelijk genadeloze efficiëntie voor een klinkende overwinning

Al na 34 seconden was het echter een tegenstander die Roma een groot plezier deed. Walukiewicz, helemaal vrij, miste de bal in zijn eigen zestien, strekte zijn arm uit en gaf een penalty. Dybala was in ieder geval een nieuwe man die het cadeau dankbaar aannam (2e). Kort daarna waren het weer twee nieuwe spelers die de score verhoogden. Kristensen bediende Renato Sanches, die vrij kon inkoppen (7e).

Roma neemt gas terug, maar heeft weer geluk

Voor rust was er opnieuw veel geluk. Cristante’s loopactie in het strafschopgebied eindigde eigenlijk bij Bereszynski. De Pool had echter zo’n pech dat hij de bal op 13 meter van zijn eigen doel wegwerkte, dat hij op de overstekende Grassi schoot, van wiens been de bal in het doel stuiterde (35e).

Afgezien van een handgemeen waarbij Dybala, die als trekker op de voet van Bereszynski stapte, evenals Renato Sanches en Empoli’s Cancellieri, die veel geluk had na zijn kopstoot tegen Ndicka, geel zagen (38e), gebeurde er verder niets noemenswaardigs meer voor het fluitsignaal voor de rust. Mourinho en zijn team gingen de kleedkamer in met een meer dan comfortabele 3-0 voorsprong.

Dybala haalt uit en raakt de lat

Na de pauze liet Roma de bezoekers opnieuw komen, maar opnieuw was het een drive van Cristante die voor gevaar zorgde. De Italiaan voedde Dybala, die met een haakje twee tegenstanders in zijn kielzog achterliet en binnenschoof (55). Kort daarna kwam de Argentijn heel dicht bij zijn derde doelpunt, maar zijn vrije trap belandde op de lat (59).

Voor Empoli ging het erom het eerste doelpunt van het seizoen te maken. Baldanzi had de beste poging, probeerde het van afstand, maar raakte de paal niet (67.)

In de slotfase wordt het duidelijk

Aan de andere kant bleef bijna alles lukken. Cristante plaatste een balk in de hoek (79e), Lukaku maakte zijn doelpunt na een assist van Belotti (82e) en ook Mancini was succesvol na een corner (86e) – en opeens was het 7:0.

Een uitslag die zeker te hoog gegrepen was, zeker nadat in de eerste helft een behoorlijke dosis geluk een rol speelde. Maar dat kan de Romeinen niets schelen. Met de hoogste overwinning sinds 2006 (toen ze Catania Calcio met 7-0 versloegen) heeft AS Roma in ieder geval hun eigen supporters de rampzalige start van het seizoen doen vergeten. Ondertussen wordt het gat waarin FC Empoli zich bevindt steeds dieper. Na vier wedstrijden is de bittere balans: nul punten en 0:12 doelpunten.

De Giallorossi kunnen na hun klinkende overwinning met een brede borst naar Moldavië afreizen. Daar spelen ze donderdag (18:45) hun eerste Europa League groepswedstrijd tegen Sherrif Tiraspol. Empoli daarentegen staat komende zondag (12:30 uur) voor een nieuwe moeilijke opgave als ze Inter Milan ontvangen.