donderdag, mei 2, 2024
HomeLa LigaBellingham opnieuw en opnieuw! Real wint in Barcelona in blessuretijd

Bellingham opnieuw en opnieuw! Real wint in Barcelona in blessuretijd

Real Madrid kan nog steeds vertrouwen op Bellingham. In de Clasico kwamen de royals vroeg op achterstand, worstelden daarna – en vierden uiteindelijk toch nog een 2-1 overwinning doordat Bellingham twee keer scoorde

Barcelona-coach Xavi bracht Christensen, Balde en Gavi in voor Inigo Martinez, Oriol Romeu en Lamine Yamal (allen bank) na de 2-1 overwinning op Shakhtar Donetsk. De 43-jarige coach moest het nog steeds stellen zonder de geblesseerden de Jong, Pedri, Koundé en Sergi Roberto. Raphinha en Lewandowski, die de laatste tijd afwezig waren, zaten wel op de bank.

Bij Real Madrid zag het er anders uit. Met uitzondering van de langdurig geblesseerde Courtois en Eder Militao en probleemkind Arda Güler, kan coach Carlo Ancelotti putten uit de volledige selectie. In vergelijking met de 2-1 nederlaag in Braga bracht de Italiaan Alaba, Mendy, Tchouameni en Kroos in de basis, terwijl Nacho, Fran Garcia, Camavinga en Modric zich comfortabel maakten op de bank.
De bliksemstart van

Gündogan

Met Balde, Lopez en Gavi hadden de Catalanen drie U-20 spelers op het veld – en toch lieten de gastheren in de eerste helft het meer volwassen spel zien. Barça had een duidelijk plan, speelde tegen de bal in een 4-5-1, consolideerde het middenveld goed en won zo de bal.

Zo kwam de vroege voorsprong tot stand: Gündogan werd niet consequent aangevallen in het centrum en profiteerde vervolgens ook van een ongecontroleerde bal van Tchouameni en een suboptimale tackle van Alaba. Gündogan liep door, werd beloond en toonde geen zwakte voor Kepa door in de verre hoek te schieten – in zijn eerste Clasico scoorde de 33-jarige bij de eerste poging (6e).

Real vindt geen oplossingen

Het doelpunt was eigenlijk de eerste geslaagde actie van de wedstrijd, die erg rommelig begon. Na de 1:0 werd het beter, maar vooral voor FC Barcelona. De Catalanen lieten verdedigend niets los tegen het ongeïnspireerde Madrilenen en straalden ook meer doelgevaar uit: Lopez had pech dat hij de paal raakte (16e), Carvajal wist op het nippertje de bal van de voet van Joao Felix te tippen (28e), voordat de inzet van Lopez van grote afstand vlak voor rust over ging (38e).

De actie gaat over een week verder voor beide teams: Barcelona reist aanstaande zaterdag af naar San Sebastian voor een wedstrijd tegen Real Sociedad (21.00 uur), terwijl Real Madrid de volgende dag gastheer is van Rayo Vallecano (21.00 uur).