vrijdag, mei 3, 2024
HomeFootballBekerwinst Feyenoord: fans activeren brandweeractie

Bekerwinst Feyenoord: fans activeren brandweeractie

Feyenoord is Nederlands bekerwinnaar, Rotterdam won de finale tegen Nijmegen met 1:0. De wedstrijd moest worden onderbroken omdat de brandweer nodig was

De wedstrijd werd overschaduwd door twee onderbrekingen. In de eerste helft was er al een onderbreking omdat fans van beide clubs veel vuurwerk hadden afgestoken. Na rust, bij een stand van 0-0, gebeurde hetzelfde opnieuw, maar dit keer vloog een Feyenoord-spandoek in brand. Na vergeefse pogingen om de rook te verdrijven en het vuur te stoppen, moest de brandweer uiteindelijk ingrijpen – als gevolg daarvan moest de wedstrijd een half uur worden onderbroken.

Na de hervatting was het Feyenoord dat eindelijk de ban brak en de leiding nam: Igor Paixao rondde een prachtig uitgevoerde actie aan de rechterkant vanaf elf meter knap af in de rechterbenedenhoek en zorgde zo voor 1:0 (59′). Dat was ook het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor de ploeg uit Rotterdam na 2018 opnieuw de Nederlandse beker won – de 14e bekertriomf in totaal voor “De club van het volk”.

Voormalig Duits jeugdinternational en ex-Bundesliga-speler Timon Wellenreuther (10 competitiewedstrijden voor FC Schalke 04) stond zoals gebruikelijk in het strafschopgebied voor de Rotterdammers, die de wedstrijd met tien spelers eindigden nadat Yankuba Minteh in de 72e minuut een gele kaart kreeg. De Gambiaan huilde na afloop bitter omdat hij zijn ploeg zo had verzwakt. Uiteindelijk liep het allemaal op niets uit voor de 19-jarige, terwijl de Nijmeegse bekervloek voortduurt: NEC leed de vijfde nederlaag in de vijfde KNVB-bekerfinale.