zaterdag, mei 4, 2024
HomeNBAClippers overklassen Dallas - Tatum leidt Boston naar overwinning

Clippers overklassen Dallas – Tatum leidt Boston naar overwinning

Maximilian Kleber en co. moeten beter. De start van de NBA play-offs gaat helemaal mis voor de Dallas Mavericks. De NBA op maandagochtend

De Dallas Mavericks zijn de eerste ronde van de NBA play-offs begonnen met een nederlaag voor clubidool Dirk Nowitzki. De ploeg onder leiding van Maximilian Kleber verloor met 97:109 bij de Los Angeles Clippers. De serie gaat woensdag verder, opnieuw in Los Angeles. Er zijn vier overwinningen nodig om door te gaan naar de volgende ronde.

De Mavs verspeelden een succesvolle start van de beslissende fase van het seizoen in de eerste helft toen ze slechts 30 punten haalden, waarvan slechts acht in het tweede kwart. Hoewel Kyrie Irving en superster Luca Doncic de weg aanvoerden met 31 en 33 punten, kwamen de Texanen tekort, vooral vanaf de bank. Kleber eindigde met drie punten en drie rebounds

Daarnaast was het schietpercentage slecht, met slechts twee van de 18 driepuntspogingen die in de basket belandden (11,1 procent). “Luka vond de vrije man. We schoten gewoon niet goed”, bekritiseerde Mavs-coach Jason Kidd, maar zei ook: “Ik vond het goed hoe we in de tweede helft speelden en daar moeten we op voortbouwen.”

Vijf spelers scoorden in de dubbele cijfers voor de Clippers – ook al ontbrak superster Kawhi Leonard opnieuw door een knieontsteking. De topscorer voor de Clippers, voor wie wereldkampioen Daniel Theis niet speelde, was James Harden (28). Ivica Zubac maakte ook indruk met 20 punten en 15 rebounds.

Celtics beginnen met duidelijke zege

De Boston Celtics zijn de play-offs begonnen met een overwinning. De beste ploeg in de hoofdronde domineerde tegen de voormalige kampioenen Miami Heat, die zich kwalificeerden via het play-in toernooi, en won thuis in de TD Garden met een duidelijke 114:94.

Vorig seizoen sloeg Miami de titeldromen van de Celtics aan diggelen toen ze in game zeven de Conference Finals wonnen. Dit keer zorgde Jayson Tatum echter voor de eerste kleine revanche. De sterspeler noteerde zijn eerste play-off triple-double met 23 punten, tien rebounds en tien assists.

Lillard zorgt voor beslissende voorsprong

Zonder Giannis Antetokounmpo wonnen de Milwaukee Bucks de eerste wedstrijd tegen de Indiana Pacers met 109:94 voor hun thuispubliek. De Bucks konden Damian Lillard bedanken, die al zijn 35 punten in de eerste helft scoorde en voor de beslissende voorsprong zorgde.

Het spannendste duel van de eerste play-off wedstrijddag vond plaats in Oklahoma City. De Thunder versloeg de New Orleans Pelicans met 94:92, maar de beste ploeg uit het Westen had meer moeite dan verwacht. De meest succesvolle scorer van de wedstrijd was MVP-kandidaat Shai Gilgeous-Alexander met 28 punten.