dinsdag, april 30, 2024
HomeBasketballBayern houdt zijn play-off hoop levend - maak je zorgen om wereldkampioen...

Bayern houdt zijn play-off hoop levend – maak je zorgen om wereldkampioen Bonga

FC Bayern München blijft sterke vorm tonen in de Euroleague en mag meer dan ooit dromen van de knock-outronde

FC Bayern München heeft zijn kansen op de play-offs in de Euroleague verder verbeterd. De ploeg van hoofdcoach Pablo Laso dichtte vrijdagavond het gat naar de 10e plaats tot één overwinning met een 74:66 (32:27) overwinning op Rode Ster Belgrado. Na 27 speeldagen staat Bayern twaalfde op de ranglijst met een record van 12-15, waarbij de beste tien clubs doorgaan naar de knock-outronden.

De bezoekers uit Servië begonnen veel beter en leidden 19:10 na zes minuten. 13 punten op rij zorgden ervoor dat München echt in de wedstrijd kwam. Wereldkampioen Andreas Obst zorgde voor rust voor veel gevaar met drie succesvolle driepunters en speelde met negen punten een grote rol in de nipte ruststand.

De Bundesliga-club verdedigde de voorsprong in het derde kwart met de feilloze Devin Booker en kon ook rekenen op een andere wereldkampioen: Isaac Bonga vergrootte de voorsprong naar 62:54 met twee driepunters met nog iets minder dan zes minuten te spelen, hoewel de voormalige NBA-prof vervolgens een blessure opliep en mank het veld verliet. Het verlies van Bonga veranderde niets aan de derde overwinning uit de laatste vier wedstrijden. Booker maakte indruk op de ploeg van Laso met 22 punten

Bayern München – Rode Ster Belgrado 74:66 (32:27)

Beste scorers München: Booker (22 punten), Ibaka (12), Obst (9)
Beste scorers voor Belgrado: Smart (13), Bolomboy (11), Nedovic (10)