zaterdag, april 27, 2024
HomePremier LeagueArsenal viert geflatteerde 2-0 zege op Crystal Palace in Premier League opener

Arsenal viert geflatteerde 2-0 zege op Crystal Palace in Premier League opener

Arsenal heeft in hun openingswedstrijd van de Premier League een zege geboekt in het stadsduel bij Crystal Palace. De prestatie van de Gunners was echter niet overtuigend.

Smarter Standard zit

In het zuiden van de stad kwamen de Noord-Londenaren beter uit de startblokken en creëerden meteen de eerste topkans via Gabriel Martinelli, die net naast schoot (4e). Nadat Zinchenko even later ook al niet succesvol was geweest (8e), duurde het een goede tien minuten tot het volgende doelpunt naderde, dat het dan op zich had: Zinchenko vond Gabriel Martinelli na een ingestudeerde corner en de Braziliaan knikte van een paar meter binnen voor een verdiende voorsprong (20e).

Na de 1:0 lieten de bezoekers Palace meer en meer de controle over de wedstrijd nemen. De gastheren waren echter lange tijd niet echt gevaarlijk, de grootste opwinding was een vermeende handsbal van Gabriel, die niet werd bestraft (35.). Kort voor het fluitsignaal van de rust miste Edouard echter tweemaal de gelijkmaker, toen hij eerst Ramsdale (42e) en daarna Xhaka (45.+1) niet wist te verschalken.

Eze mist met zwakke zenuwen

A lift mee onder de vleugels van de Eagles, die bij het begin van de tweede helft hoog bleven vliegen, maar via Eze een topkans op de gelijkmaker misten (52e). Een einde dat Arsenal ook wakker leek te schudden, dat vervolgens tweemaal de vroege beslissing miste via Ödegaard (56e, 59e) voordat Gabriel ternauwernood een eigen doelpunt miste (61e).

In het laatste half uur drongen de gastheren de Noord-Londenaren bij vlagen diep in hun eigen gebied. Maar echte kansen op de gelijkmaker waren er niet. In plaats daarvan kwam het kort voor het einde, zoals altijd: Arsenal kwam via Saka, wiens scherpe voorzet helaas door Guehi in eigen doel werd afgeketst (85e).