maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueArsenal slaagt er niet in League Cup te winnen bij West Ham...

Arsenal slaagt er niet in League Cup te winnen bij West Ham door pech en incompetentie

West Ham-trainer David Moyes wisselde zijn basiself na de 1-0 nederlaag tegen Everton FC en bracht Fabianski (doel), Mavropanos, Emerson, Soucek en Benrahma in. Zij speelden voor Areola (doel), Zouma, Cresswell, Ward-Prowse en Antonio.

Ondertussen bracht Arsenal FC een half dozijn wijzigingen aan in de 5-0 nederlaag tegen Sheffield United. Coach Mikel Arteta bracht Raya (doel), Gabriel, Fabio Vieria, Jorginho, Nelson en Trossard in de plaats van Ramsdale (doel), Saliba, Smith-Rowe, ex-West Ham-prof Rice, Saka en Gabriel Martinelli.

Dubbele pech voor de Gunners

Beide coaches hadden hun personeel dus flink door elkaar geschud, met alle gevolgen van dien voor Arsenal. The Gunners namen het initiatief tegen de Hammers, die loerden op de tegenaanval, maar liepen zichzelf de hele wedstrijd voorbij. Het combinatiespel zag er niet vloeiend uit en er slopen steeds weer kleine foutjes in.

En dan was er ook nog pech: bij de eerste corner van de wedstrijd zeilde de bal van Bowen met draaibeweging de gevarenzone in, waar White de bal met zijn hoofd probeerde weg te werken, maar de bal in zijn eigen doel deponeerde. Het doelpunt had echter niet mogen tellen, want Soucek had Arsenal-doelman Ramsdale duidelijk vastgehouden in deze scène, maar scheidsrechter Simon Hooper had het gemist.

Het was een merkwaardige wedstrijd. West Ham beperkte zich volledig tot verdedigen en had in de hele eerste periode geen enkel schot op doel gelost. Toch gingen de gastheren met een 1-0 voorsprong de rust in, omdat de Gunners niet vastberaden waren en de weinige kansen die ze kregen gewoon niet benutten – Kudus (25e) en Havertz (31e) hadden na rust nog de beste ballen.

Arsenals eerste elftal ontbrandt ook niet

Mikel Arteta kon niet tevreden zijn met de prestatie van zijn ploeg, want ze slaagden er niet in om hun visuele superioriteit uit te buiten. En het zou nog erger worden: Nadat Bowen er niet in was geslaagd om Ramsdale te verslaan (46e), kreeg Kudus een lange diagonale bal met geluk en vaardigheid aan het einde en scoorde hij zonder verdere omhaal om er 2-0 van te maken (50e), voordat Bowen’s afgeketste afstandschot na een uur ook doel trof – 3-0.

The Gunners brachten vervolgens Saka en Gabriel Martinelle in, terwijl Rice eerder was gewisseld. De bezoekers konden echter geen gevaar meer stichten, ondanks de nu veel bekendere spelers, omdat de Hammers, die te diep stonden, te stabiel waren.

De regerende Conference League-winnaars versloegen uiteindelijk de favorieten Arsenal, dat in blessuretijd via invaller Ödegaard (90.+6) tenminste nog een troostgoal wist te scoren, en plaatsten zich voor de kwartfinales van de League Cup.

Voor het zover is, is het echter tijd voor competitie. Volgende week zaterdag ontvangt West Ham Brentford FC (16.00 uur), Arsenal wacht een zware uitwedstrijd bij Newcastle United (18.30 uur).