donderdag, mei 16, 2024
HomeFootballAngstige tegenstander Bodö/Glimt: Roma verliest opnieuw in Noorwegen

Angstige tegenstander Bodö/Glimt: Roma verliest opnieuw in Noorwegen

FK Bodö/Glimt ontwikkelt zich tot een geduchte tegenstander voor AS Roma in de Europa Conference League. Na de 1:2 in de kwartfinale eerste leg, was het duidelijk dat Roma ook de derde wedstrijd tegen de Noorse kampioenen niet zou winnen.

AS Roma moest in de kwartfinale eerste leg van de Europa Conference League naar Noorwegen om het – opnieuw – op te nemen tegen Bodö/Glimt. Roma’s herinneringen aan de clash in de groepsfase waren waarschijnlijk niet goed. In de eerste leg verloor het B-team van José Mourinho met 6-1 en in de tweede leg kwamen de Giallorossi thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

In hun derde ontmoeting bleken de Noorse kampioenen opnieuw een zeer onaangename tegenstander te zijn. De thuisploeg verdedigde het grootste deel van de wedstrijd solide en liet zich van tijd tot tijd ook aanvallend gelden. De beste kans van de eerste helft werd gemist door Saltnes, die alleen de buitenkant van het net raakte (13e minuut).

Pellegrini met een krachtige slag voor 1:0

Veel dingen waren onvolledig voor Roma, ze gingen zelden snel vooruit – maar wanneer ze dat deden, was het gevaarlijk. Abraham faalde na een technisch fraaie baloverdracht inclusief een soepele draai op de briljant reagerende doelman Haidik (37.). Nog voor de pauze werd de doelman overwonnen bij de volgende snelle aanval: Mkhitaryan liet Pellegrini het strafschopgebied inlopen en de aanvoerder schoof de bal vanuit een scherpe hoek onder de lat (43e minuut).

Saltnes kaatst de gelijkmaker binnen

Roma deed niet meer dan nodig was na de voorsprong en werd gestraft voor hun passiviteit. Wembangomo’s schot van afstand werd door Saltnes met zijn onderrug afgeketst en Rui Patricio kon niet snel genoeg van richting veranderen – de gelijkmaker (55.).

Fears Bodö/Glimt

In de slotfase schakelden de Giallorossi naar een andere versnelling, zij het een iets hogere. Pellegrini dwong Haikin tenminste tot een redding (71ste). Al met al was Roma te moeizaam, werd er veel aan het toeval overgelaten en sloop er defensief onoplettendheid in – en daar profiteerden Bodö/Glimt van.

Pellegrino stuurde een vrije trap van rechts naar de eerste paal, waar Vetlesen vrij kon koppen, maar invaller Vina kaatste de bal in zijn eigen doel (89). Roma incasseerde zo tegen Bodö/Glimt de tweede nederlaag in de derde wedstrijd in de huidige competitie – en heeft blijkbaar een nieuwe gevreesde tegenstander.

De vierde poging om te winnen, die ook nodig is om de halve finales te bereiken, wordt dan ondernomen in de tweede leg volgende week donderdag (21u). Daarvoor ontvangt Roma het onderaanstaande Salernitana uit de Serie A (zondag, 18.00 uur).