vendredi, mai 17, 2024
AccueilFootballFrygtfuld modstander Bodö/Glimt: Roma taber igen i Norge

Frygtfuld modstander Bodö/Glimt: Roma taber igen i Norge

FK Bodö/Glimt er ved at udvikle sig til en rigtig frygtindgydende modstander for AS Roma i Europa Conference League. Efter 1:2 i kvartfinalens første kamp var det klart, at Roma heller ikke ville vinde den tredje kamp mod de norske mestre.

J AS Roma måtte til Norge i kvartfinalens indledende kamp i Europa Conference League for at møde Bodö/Glimt – igen. Romas minder om gruppespilskampen var næppe gode. I det første opgør tabte José Mourinhos B-hold med 6-1, og i returkampen kunne Giallorossi ikke komme videre end 2-2 på hjemmebane.

I deres tredje møde viste de norske mestre sig endnu en gang at være en meget ubehagelig modstander. Hjemmeholdet var defensivt solide for det meste og gjorde sig også gældende offensivt fra tid til anden. Den bedste chance i første halvleg blev misset af Saltnes, som kun ramte ydersiden af nettet (13. minut).

Pellegrini med et kraftfuldt angreb til 1:0

Meget var usammenhængende for Roma, de gik sjældent hurtigt fremad – men når de gjorde det, var det farligt. Abraham mislykkedes efter en teknisk fin boldoverførsel med en glat drejning på den glimrende reagerende keeper Haidik (37.). Målmanden blev så overvundet inden pausen med det næste hurtige angreb: Mkhitaryan lod Pellegrini løbe ind i straffesparksfeltet, og kaptajnen satte bolden under overliggeren fra en spids vinkel (43. minut).

Saltnes afbøjer ind til udligning

Roma gjorde ikke mere end nødvendigt efter at have bragt sig i front og blev straffet for deres passivitet. Wembangomos skud fra distancen blev afværget af Saltnes med lænden, og Rui Patricio kunne ikke ændre retning hurtigt nok – udligning (55.).

Fears Bodö/Glimt

I slutfasen skiftede Giallorossi i et andet gear, om end et minimalt højere. Pellegrini tvang i det mindste Haikin til en redning (71.). Alt i alt var Roma for tunge, meget var overladt til tilfældighederne, og defensivt var der uopmærksomhed – og det udnyttede Bodö/Glimt.

Pellegrino sendte et frispark fra højre mod første stolpe, hvor Vetlesen havde frit hovedstød, men indskiftede Vina afbøjede bolden i eget net (89). Roma indkasserede dermed deres andet nederlag i den tredje kamp i den aktuelle turnering mod Bodö/Glimt – og har tilsyneladende fået en ny frygtet modstander.

Det fjerde forsøg på en sejr, som også er nødvendig for at nå semifinalen, vil blive gjort i returkampen næste torsdag (kl. 21.00). Inden da er Roma vært for bundholdet Salernitana i Serie A (søndag kl. 18.00).