donderdag, mei 2, 2024
HomeBasketballAlba in de play-offs - Bamberg wint thriller tegen Ulm

Alba in de play-offs – Bamberg wint thriller tegen Ulm

Alba Berlin won in Göttingen zijn vijfde wedstrijd op rij. Bamberg zegevierde in een spannende basketbalwedstrijd tegen Ulm en houdt zo zijn kans op het halen van de play-offs in leven.

Maar het was een Göttingen-speler die de wedstrijd in het begin domineerde: voormalig NBA-speler Jeremiah Martin leidde de thuisploeg naar een 14:13 start met tien punten in zes minuten. Stephen Brown kwam in de tweede helft goed voor de dag, met 20 punten in de eerste helft was de guard vooral verantwoordelijk voor de 53:44 voorsprong van de gastheren bij de pauze.

De Berlijners maakten na een 11:2 start in de tweede helft gelijk en verloren nu minder vaak de bal. In een gevarieerd vierde kwart verloor Göttingen in de slotfase het ritme: Zij scoorden niet in de laatste vier en een halve minuut, de Berlijners eindigden de wedstrijd met een beslissende 8:0 run. Nationale speler Maodo Lo was de topscorer van Berlijn en scoorde zeven van zijn 20 punten in de laatste periode.

Bamberg houdt stand in verlenging

BG Göttingen – Alba Berlijn 86:92 (24:23,29:21,21:27,12:21)
Punten BG Göttingen: Brown 24, Martin 23, Frey 12, Hartwich 6, Kamp 6, Grimes 5, Roberson 5, Vargas 3, Hujic 2
Alba Berlijn: Lo 20, Smith 16, Blatt 12, Thiemann 10, Da Silva 9, Sikma 8, Koumadje 6, Mattisseck 5, Zoosman 4, Olinde 2
Toeschouwers: 2481

Brose Bamberg – ratiopharm Ulm 115:114 n.2.V. (19:18,18:25,28:22,23:23,15:15,12:11)

Punten Brose Bamberg: Mitchell 23, Sengfelder 23, Robinson 19, Dowe 15, Geben 10, Kyzlink 10, Prewitt 8, Ogbe 4, Lockhart 3
ratiopharm Ulm: Blossomgame 37, Thornwell 27, Christon 12, Jallow 10, Klepeisz 10, S. Evans 8, Günther 8, Zugic 2