dinsdag, mei 21, 2024
HomeBasketballAlba Berlin verlengt winning streak tegen Olympiakos Piraeus

Alba Berlin verlengt winning streak tegen Olympiakos Piraeus

Alba Berlin liet zich in de EuroLeague niet tegenhouden door Olympiakos Piraeus en versloeg de Griekse topclub verrassend duidelijk.

Alba Berlin heeft een belangrijke overwinning geboekt in de Euroleague. De Bundesliga basketbalploeg heeft donderdag de favoriete gasten van Olympiakos Piraeus met 90:75 (37:30) verslagen. Dankzij het succes mogen de Berlijners blijven hopen op een plaats in de kwartfinales.

De Albatrossen gingen heel goed van start en wisten aanvankelijk uit te lopen naar vijf punten. Daarna vonden de gasten echter hun weg beter in het spel en konden tegen het einde van het eerste kwart zelfs de leiding nemen. Vlak voor rust speelde de thuisploeg vervolgens sterker en kon dankzij een sterk driepunterquotum met een 37:30 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft controleerden de Berlijners het tempo van de wedstrijd en bleven ze het anders zo sterke offensief van de Grieken onder controle houden. Vooraan scoorden zij onder aanvoering van de sterke Maodo Lo, die met 27 punten de beste scorer van de wedstrijd was, en vierden een onverwacht duidelijke overwinning.