woensdag, april 24, 2024
HomeFootballAjax blijft zonder punt: Tadic en Kudus schitteren tegen Heerenveen

Ajax blijft zonder punt: Tadic en Kudus schitteren tegen Heerenveen

Ajax Amsterdam vierde na de 4-0 zege op Glasgow Rangers in de hoogste vlucht hun volgende duidelijke overwinning. De koploper versloeg Heerenveen, dat eerder slechts één doelpunt tegen kreeg, met 5-0

Maar de nipte voorsprong was niet genoeg voor de gastheren: Amsterdam drong aan op het volgende doelpunt en drong SCH diep op hun helft door. Onvermijdelijk vergrootte Taylor na ruim een kwartier de voorsprong tot 2:0 met een afstandschot (16.). Tadic was er weer bij betrokken, nadat hij de middenvelder op de rand van het strafschopgebied bediende uit een vrije trap.

Timossi Andersson mist de aansluitingstreffer

Net als in de eerste helft opende Amsterdam de tweede helft met een doelpunt. Na een corner van Tadic belandde de bal bij Kudus, die uit de draai scoorde voor de voorlopige beslissing (48e). De Ghanees voegde ook zijn tweede doelpunt toe. Nadat zowel Klaassen als Tadic twee keer in één scène het volgende doelpunt misten (54e), schoof Kudus de bal binnen voor 4:0 (59e). Het laatste doelpunt werd echter gescoord door een joker: Brobbey gebruikte een pass van Tadic voor de 5:0 eindstand (70.). Zo was ook het debuut van ex-Hoffenheim speler Grillitsch, die het laatste half uur op het veld stond, succesvol.

Ajax nog zonder punt

Terwijl Ajax zonder puntverlies bleef, leed Heerenveen de eerste nederlaag van het seizoen. De kampioenen staan na zes speeldagen al weer bovenaan de ranglijst met een doelsaldo van 21:3.