vrijdag, mei 3, 2024
HomePremier League90.+9! Gedecimeerde Toffees vieren belangrijk doelpunt Iwobi

90.+9! Gedecimeerde Toffees vieren belangrijk doelpunt Iwobi

Everton FC heeft weer gewonnen na vier competitienederlagen op rij en viert een belangrijk succes in de degradatiestrijd. The Toffees scoorden het winnende doelpunt in XXL blessuretijd tegen Newcastle – en dat deden ze terwijl ze in de minderheid waren.

Nog voor de aftrap kreeg Everton-coach Frank Lampard bitter nieuws te verwerken: vaste doelman Pickford moest op korte termijn afzeggen wegens een coronaire infectie, en Begovic nam zijn plaats tussen de palen in. In de wedstrijd werden de gastheren, die lange tijd doelpuntloos waren geweest, al vroeg teruggedrongen. Newcastle’s Wood werd net een 1-0 voorsprong ontzegd (10e).

Flitzer veroorzaakt uiterst merkwaardige onderbreking

Newcastle was de betere ploeg maar creëerde nauwelijks kansen. Everton had ze toch al een hele tijd niet meer. Daarom wekte een andere actie verbazing: in de 51e minuut bond een toeschouwer zijn nek aan de doelpaal en werd pas na enkele minuten uit het aluminium bevrijd. Verschillende politieagenten droegen hem van het veld.

Terug in de wedstrijd kreeg Bruno Guimaraes een goede kans, maar hij faalde vanuit buitenspelpositie tegen Begovic (69e). Aan de andere kant registreerde Gordon Everton aanvallend – in de 78e minuut.

Everton’s Allan ziet rood na videobewijs

Na een totaal van 117 minuten was het voorbij en Everton ging er als winnaar vandoor. De ploeg van Frank Lampard blijft op de zeventiende plaats staan, net buiten de degradatieplaatsen. De achterstand op Watford is nu echter drie punten. Newcastle, daarentegen, verloor voor de tweede keer op rij en moet op de 14e plaats naar beneden blijven kijken.