donderdag, mei 16, 2024
HomeFootball5-1 tegen West Ham: Liverpool door naar halve finale League Cup

5-1 tegen West Ham: Liverpool door naar halve finale League Cup

Liverpool-trainer Jürgen Klopp wisselde zijn selectie na het 0-0 gelijkspel tegen Manchester United. Kelleher begon in plaats van Alisson, terwijl Alexander-Arnold, Konaté, Gravenberch, Salah en Luis Diaz ook rust kregen en Gomez, Quansah, Jones, Elliott en Gakpo in hun plaats begonnen.

David Moyes bracht ook een aantal wijzigingen aan in zijn basiself na de 3-0 nederlaag tegen Wolverhampton. Fabianski, Zouma, Aguerd, Emerson, Ward-Prowse en Lucas Paqueta werden aanvankelijk niet opgesteld, waardoor Areola, Mavropanos, Ogbonna, Johnson, Pablo Fornals en Benrahma de kans kregen om zich te laten gelden.

Szoboszlai beloont zichzelf voor een sterke helft

Vanaf het begin van de wedstrijd maakten de Roden duidelijk dat ze de enige manier waren om de halve finales te bereiken. Szoboszlai (4) en Elliott (10, 14) kregen goede mogelijkheden om de 1-0 te maken in het eerste kwartier. De voormalige Leipziger was overal op het veld en was betrokken bij bijna elke aanval van de gastheren. In de 21e minuut gleed hij uit en miste hij het doel, maar na 27 minuten deed hij het beter: zijn afstandschot vanaf ongeveer 20 meter toonde opnieuw zijn onnavolgbare schiettechniek (28′).

De ploeg van Jürgen Klopp hield het gaspedaal ingedrukt en na een voorzet van de Hongaar redde Mavropanos op eigen helft. Daarna waren er geen kansen meer, maar veranderde er niets aan de krachtsverhoudingen. Gakpo zorgde kort voor rust bijna voor 2:0 (45′). Beide ploegen gingen de rust in met 66 procent balbezit en 11:0 schoten op doel in het voordeel van de Roden.