zondag, mei 12, 2024
HomeBundesliga4:1 tegen Hoffenheim: Snel omschakelingsduel brengt Freiburg in kwartfinales

4:1 tegen Hoffenheim: Snel omschakelingsduel brengt Freiburg in kwartfinales

SC Freiburg is door naar de kwartfinales van de DFB Cup. De ploeg uit Breisgau won met 4 tegen 1 bij TSG Hoffenheim

Hoffenheim coach Sebastian Hoeneß bracht Rutter en Stiller bij de eerste elf na de 2-1 nederlaag bij Union Berlin. Kramaric en Dabbur moesten voorlopig toekijken vanaf de bank.

SC coach Christian Streich bracht vijf wijzigingen aan ten opzichte van de 1:5 nederlaag bij BVB: Met Nico Schlotterbeck en Mark Flekken zijn twee belangrijke spelers teruggekeerd. Eggestein, Schade en Demirovic schoven ook door naar de startende elf. Uphoff, Gulde, Haberer, Sallai en Jeong werden naar de bank verbannen.

Een droomstart voor Freiburg – Grifo scoort een brace

Freiburg begon met veel balcontrole en gaf de thuisploeg in de openingsminuten nauwelijks de bal. Met de eerste echte scoringskans nam SC de leiding: Grifo, die zelf de tegenaanval had ingezet, ontving de bal van Höler aan de linkerkant en schoot in de rechterhoek (10e minuut).

Hoffenheim werd daarna actiever en kreeg ook kansen: Stiller miste net met een laag schot (31.). Kort daarna wees scheidsrechter Robert Schröder (Hannover) echter naar de stip – Freiburg kreeg een strafschop toegekend nadat Bebou de bal in zijn eigen strafschopgebied had gehanteerd. Grifo kwam naar voren en zette veilig om (36.).

Kramaric brengt nieuw elan, maar de hoop van Hoffenheim is maar van korte duur

Hoffenheim moest de rust in met een achterstand van twee doelpunten, maar kwam agressief en met een sterke drang naar het doel uit de kleedkamer. Hoeneß bracht Dabbur en Kramaric in. Vooral de Kroaat was vanaf het begin alert en initieerde meteen enkele gevaarlijke acties en even later de gelijkmaker: zijn voorzet werd door Schlotterbeck in eigen doel afgeketst (53e).

TSG stond erg onder druk in deze tweede helft, maar Freiburg wist het onmiddellijke antwoord op het Hoffenheim-doel te vinden: Schade rondde af met een linkervoetschot amper twee minuten later (55.). Schröder keurde het doelpunt aanvankelijk af wegens vermeend buitenspel, maar werd gecorrigeerd door de video-assistent.

In het begin herstelde Hoffenheim zich goed van de 1:3 tegenslag. Maar de thuisploeg miste enkele topkansen, zoals de dubbele kans van Richards en Dabbur (64e). Het volgende effectieve doel was dan gelijk aan het voorlopige besluit: Freiburg speelde opnieuw een tegenaanval goed uit, uiteindelijk was Demirovic de doelpuntenmaker van dichtbij (68.).

Afgezien van het vermeende doelpunt van Bebou in de 88e minuut, dat wegens buitenspel niet werd toegekend, slaagde Hoffenheim er in het vervolg niet veel meer in. Dankzij een geconcentreerde prestatie bereikte Freiburg de kwartfinales van de DFB Cup – als een van slechts vier Bundesliga-teams.

De competitiecampagne van Hoffenheim gaat zaterdag (15:30) thuis verder tegen BVB. Freiburg ontvangt VfB Stuttgart op hetzelfde tijdstip.