dinsdag, april 30, 2024
HomePremier League3-3 bij Newcastle: ManCity verliest ondanks Haaland-doelpunt

3-3 bij Newcastle: ManCity verliest ondanks Haaland-doelpunt

Na de 4-0 overwinning op Bournemouth was er weinig reden om wijzigingen aan te brengen bij Manchester City. Coach Pep Guardiola bleek echter een goede hand te hebben en bracht niet alleen Stones in voor Dias, maar ook Bernardo Silva voor Mahrez. Laatstgenoemde bedankte meteen voor zijn nominatie toen hij vanaf rechts met een beweging richting doel voorzette en Gündogan vond in het strafschopgebied van de thuisploeg. De Duitse international nam de bal met de nodige kalmte uit de lucht en stiftte hem weg voor de vroege voorsprong (5e). Een klein beetje bitterheid: centrum-back Aké moest al in de openingsfase geblesseerd afhaken, Ruben Dias kwam in zijn plaats.

The previously unbeaten Magpies liet zich niet imponeren door het vroege doelpunt en begon meteen aan het project om gelijk te maken. Na verschillende gemiste kansen, verloste Almiron de moedige gastheren toen hij een voorzet van Saint-Maximin met zijn knie overschoot (28).

Tien minuten later zette Newcastle de wedstrijd op zijn kop toen Saint-Maximin zijn tweede score maakte en Wilson meenam, die de Skyblues-defensie doorbrak. Hij had ruimte en tijd voor het doel van Ederson om de bal onhoudbaar naar de binnenkant van de rechterpaal te tikken (39e). Kort voor rust had ManCity geluk dat scheidsrechter Gillett een strafschop voor een actie van Stones tegen Schär afkeurde en het spel liet doorgaan (45.+3).

Trippier scoort fantastisch – ManCity slaat tweemaal terug

Aangespoord door de achterstand van twee doelpunten, voerden de regerend kampioenen de druk op en zetten die om in een dubbele treffer. Eerst werd Haaland na een corner in het vijfmetergebied vrijgelaten en verkleinde hij de achterstand (60e), daarna benutte De Bruyne met een dieptepass de hele achterlijn van Newcastle en vond hij Bernardo Silva, die van dichtbij ook de gelijkmaker scoorde (64e).