dinsdag, april 30, 2024
HomeEsports100.000 euro voor eLaLiga-overwinning - 'Zidane 10' voltooit dubbele coup voor Alaves

100.000 euro voor eLaLiga-overwinning – ‘Zidane 10’ voltooit dubbele coup voor Alaves

Kilian ‘Zidane 10’ Pita vierde in het weekend het eLaLiga-kampioenschap en voltooide daarmee de nationale FIFA-dubbel na het winnen van de beker in april.

Sinds de eLaLiga Cup in april heeft ‘Zidane 10’ de FIFA-scene opgeschud. Hij trotseerde Matias ‘matiasbonanno’ Bonanno en Corentin ‘Maestro’ Thuillier. In de grote finale van het 2021/22 eLaLiga seizoen, verzekerde de Deportivo Alaves man zich zondag van de nationale dubbel.

De 25-jarige maakte een clean sweep van de competitie: Hij versloeg CA Osasuna’s Adri ‘Adri Domenech’ Domenech met 3-2 in de ronde van 16 en volgde dat op met een 3-1 overwinning op UD Ibiza’s David ‘cone’ Estebanez Barrasa in de kwartfinales. Dat bracht hem tot de halve finales van de winner’s bracket tegen David ‘davidss_07’ Sanchez.

‘JRA’ veel beter in tweede duel

De profs van FCGranada waren ook niet opgewassen tegen ‘Zidane 10’. De 2-0 overwinning bracht Pita in de eerste finale tegen Javier ‘JRA’ Romero van Celta Vigo. De Alaves-speler maakte het duidelijk door Romero met 7-1 te verslaan – en daarmee zijn tegenstander naar de finale van de verliezerspoule te sturen om zijn uiteindelijke tegenstander af te wachten.

JRA’ revancheerde zich door ‘Kegel’ met 5-4 te verslaan en zich zo terug te vechten naar de grote finale, waar hij als underdog begon na de eerdere 7-1 nederlaag. Romero, echter, bleek een veel hardere noot te zijn om te kraken in de tweede ontmoeting. De score was 3-3 na de reglementaire tijd en extra tijd was nodig.

Pita maakt minder fouten vanaf de punt

Zidane 10′ maakte er in de 99e minuut 4-3 van, maar ‘JRA’ hield de moed erin en maakte in de blessuretijd van de eerste helft gelijk (105.+2). Beide tegenstanders toonden nu tekenen van spanning – en inzet – en er kwam steeds meer ruimte in de verdediging.

De finalisten konden er echter niets meer aan toevoegen, de beslissing over het kampioenschap moest vanaf het punt vallen. Ook in de penalty shoot-out vertoonden ‘Zidane 10’ en ‘JRA’ tekenen van concentratieverlies na een lang weekend – uiteindelijk maakte Pita een fout minder en zegevierde met 3:2.

‘Zidane 10’ zakken €100,000

De FIFA-professional van Deportivo Alaves won niet alleen zijn tweede nationale titel in enkele weken tijd, maar genoot ook van 100.000 euro aan prijzengeld – in totaal werd 250.000 euro uitbetaald. Zidane 10′ volgt Real Sociedad’s Ander ‘Neat’ Tobal op, die in 2021 tot Spaans FIFA-kampioen werd gekroond.