dinsdag, mei 14, 2024
HomeTennisZverev uitmuntend: Duits team wint United Cup

Zverev uitmuntend: Duits team wint United Cup

De Australian Open kan komen! Alexander Zverev is nu al in topvorm. De Olympisch kampioen leidt het Duitse tennisteam naar de titel in de United Cup

Het was heel speciaal om deel uit te maken van dit team. Ik ben erg trots dat we dit gewonnen hebben,” zei Zverev tijdens de prijsuitreiking in de Ken Rosewall Arena. Voor Kerber was het een “perfecte comeback” na haar zwangerschapsverlof. “Het voelt geweldig om terug te zijn op de baan,” zei Kerber. “Ik heb deze energie en deze emoties de afgelopen 18 maanden gemist.”

Zverev won vier van zijn vijf enkelspelwedstrijden in de teamcompetitie. De 26-jarige moest alleen in de halve finale in drie sets een nederlaag toegeven aan de Australiër Alex de Minaur. Slechts een dag later toonde Zverev een groot moreel en won hij de volgende krachttoer tegen Hurkacz.

De Olympisch kampioen moest vervolgens ook in de beslissende gemengde set aan de zijde van Siegemund het volle pond geven. Na 1:44 uur zette het Duitse duo echter hun eerste matchpoint om – waarna ze feest vierden. “Het was de afgelopen avonden altijd erg laat vanwege het late einde van de wedstrijden. Maar vanavond zal het echt laat worden,” zei Kerber-coach Torben Beltz, die het Duitse team coachte.

Zverev weerstond twee matchpoints

Zverev was erg geïrriteerd tegen Hurkacz na het verliezen van de eerste set en stuurde zijn racket door de lucht. In de gelijkopgaande wedstrijd verijdelde de nummer negen van de wereld twee breakpoints van Zverev in de tweede set om er 4:2 van te maken. Hurkacz maakte ook drie kansen onschadelijk voor de Hamburgse speler, die met 6:5 voorstond, om de set gelijk te trekken. Bij een stand van 6:4 in de tiebreak leek de 26-jarige en dus het Poolse team al aan de winnende hand, maar Zverev weerde beide matchpoints op briljante wijze af en dwong een beslissende derde set af. Daarin slaagde de nummer zeven van de wereld er eindelijk in om de set te winnen.

Daarin wist de nummer zeven van de wereld uiteindelijk de enige break van de wedstrijd te plaatsen, waardoor het 4:3 werd. Na drie uur spelen werd Zverev beloond voor zijn enorme vechtlust en zette hij zijn tweede matchpoint om.

Slechts korte tijd later stond Zverev weer op de baan met Siegemund. Hoewel hij bijna aan het einde van zijn Latijn was, zette de 26-jarige opnieuw een sterke prestatie neer en zette het beslissende punt om om de wedstrijd te bekronen

“Het is echt een geweldig gevoel”

Kerber had eerder een set lang sterk gepresteerd tegen Swiatek. De drievoudig Grand Slam-toernooiwinnares speelde krachtig en zette de nummer één van de wereld herhaaldelijk onder druk. Kerber wist haar kansen echter niet te verzilveren en miste alleen al in de eerste set vijf breakpoints. Swiatek pakte de eerste set na 48 minuten. De Poolse, die dit jaar nog ongeslagen is, was daarna niet meer te stoppen. Swiatek maakte twee snelle breaks in de tweede set en verzilverde haar eerste matchpoint na 1:10 uur

Kerber kan desondanks met veel vertrouwen afreizen naar Melbourne, waar de Australian Open aanstaande zondag begint. De drievoudig Grand Slam toernooiwinnares won haar eerste enkelspelwedstrijd sinds haar terugkeer van anderhalf jaar zwangerschapsverlof. In de halve finale tegen Australië won Kerber een zenuwslopend duel met Ajla Tomljanovic met 4:6, 6:2, 7:6 (9:7). “Het is de eerste overwinning in het enkelspel voor mij sinds mijn comeback, het is echt een geweldig gevoel,” zei Kerber na afloop.