zondag, juni 16, 2024
HomeNBA"Zonder hem zou het afgelopen zijn": Irving leidt Mavericks naar goede start

“Zonder hem zou het afgelopen zijn”: Irving leidt Mavericks naar goede start

De Western Conference Finals beginnen met een overwinning voor de Dallas Mavericks. Eerst wordt Kyrie Irving heet tegen de Minnesota Timberwolves – en dan Luka Doncic

De Dallas Mavericks hebben de eerste wedstrijd in de play-offserie tegen de Minnesota Timberwolves gewonnen en hebben meteen een voorsprong genomen in de Conference Finals. De ploeg onder leiding van Luka Doncic en Kyrie Irving boekte woensdagavond (plaatselijke tijd) een 108:105 uitoverwinning in Minneapolis. In een intense wedstrijd met 15 wisselingen van de leiding waren Doncic met 33 punten en Irving met 30 punten de beslissende spelers. Maxi Kleber uit Würzburg ontbreekt nog bij de Mavericks vanwege een schouderblessure die hij opliep in de play-offs.

“We hebben hier heel hard voor moeten werken. Maar dit is maar één overwinning, we hebben er nog drie nodig”, vertelde de Sloveen Doncic aan tv-zender TNT en hij prees het sterke optreden van Irving. “Zonder hem zouden we klaar zijn. Ik moest hem helpen in de tweede helft, we wisselden van rol dit keer.” Zijn teamgenoot Irving voegde eraan toe: “Het was spannend tot het einde en zo zal het de rest van de serie zijn.”

De uitoverwinning voor de Mavericks is bijzonder waardevol

Irving scoorde 24 van zijn 30 punten in de eerste helft. Doncic scoorde 15 van zijn 33 punten in het laatste kwart. Jaden McDaniels scoorde 24 punten voor de Timberwolves, die de titelverdediger Denver Nuggets onder leiding van drievoudig MVP Nikola Jokic in de kwartfinales hadden onttroond na een sterke comeback.
Een team heeft vier overwinningen nodig in de best-of-seven series om de NBA Finals te bereiken. De uitoverwinning voor de Mavericks is bijzonder waardevol: in theorie hoeft de ploeg nu alleen nog maar thuiswedstrijden te winnen. De tweede wedstrijd van de serie vindt zaterdagavond weer plaats in Minneapolis, gevolgd door twee wedstrijden in Dallas. In de Eastern Conference spelen de Indiana Pacers tegen de Boston Celtics, die na een thuisoverwinning een 1-0 voorsprong hebben in de reeks.

In Minneapolis bezorgden de teams de toeschouwers de hele wedstrijd een spannend optreden. Hoewel de gastheren in de eerste helft een paar keer met meer dan vijf punten verschil kwamen, konden ze nooit beslissend uithalen. Over het geheel genomen was geen van beide teams in staat om meer dan negen punten voor te komen. Het was de eerste overwinning voor de Mavericks aan de start na vijf openingsnederlagen in de vorige playoffseries.